• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kanser tedavisinde yeni umut

Kanser tedavisinde yeni umut
Meme kanserinde ömrü 16 ay uzatan ilaç üretildi

Her 8 kadından birinde görülen meme kanseritedavisinde umut verici bir haber geldi. İsviçreli bir ilaç üreticisi, meme kanserinin 'HER-2 Positif meme kanseri' türüne yakalananların ömrünü en az 16 ay uzatan ilaç ürettiklerini açıkladı.

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü. Sıklığı giderek artan meme kanserinde her gün geliştirilen yöntemler ve ilaçlar ölüm oranını azaltıyor. Erken teşhis ve tarama yöntemleri de bunda etkili. Bir kadının yaşam boyu meme kanseri riski yüzde 12. Başka bir ifadeyle her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor. Bu kadar sıklıkla rastladığımız meme kanserine ilişkin iyi bir haber var. Meme kanseri hastalarını sevindirecek haberi veren ise İsviçreli ilaç şirketi Roche. meme kanserinin hızla yayılan bir türüne yakalanan hastaların ömrünü uzatan bir ilaç geliştirdiğini duyurdu. Roche'tan yapılan açıklamaya göre, yeni ilacın, kullanımıyla ömür süresi en az 16 ay uzuyor.

800 HASTADA DENENDİ

Roche, yaklaşık 800 hasta üzerinde yapılan 16 aylık klinik deneylerde "HER-2 Positif" hastalarının ortalama 56.5 ay yaşadığını tespit ettiklerine dikkat çekti. Yeni ilaç kullanılmadığı takdirde ise ortalama ömür 40.8 ayda kalıyor. HER-2, meme kanseri hücrelerinin büyümesine yol açan bir protein türü. Meme kanseri hastalarının beşte birinde HER-2 Pozitif kanser türü tespit ediliyor. Metastaslı kanserler, vücudun diğer bölgelerine yayılabiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3860 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim