• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kanserde bütüncül tedavi yaklaşımları ve ileri teknolojiler tanıtıldı

Kanserde bütüncül tedavi yaklaşımları ve ileri teknolojiler tanıtıldı
Memorial Bahçelievler Hastanesi Onkoloji Merkezi, İstanbul’un önde gelen onkoloji doktorlarını buluşturdu.

10 Nisan 2019 Çarşamba akşamı Memorial Bahçelievler Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, kanserle ilişkili pek çok branş hekimi bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Tıbbi Onkoloji, Onkolojik Cerrahi, Nükleer Tıp, Girişimsel Radyoloji ve Radyasyon Onkolojisi’nde referans merkezi haline gelen Memorial Bahçelievler Hastanesi Onkoloji Merkezi uzmanları, kanserde bütüncül tedavi anlayışı ve multidisipliner yaklaşımlar konusundaki deneyimlerini, katılımcı doktorlarla paylaştı.  

Toplantıda Memorial Bahçelievler Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Fazilet Dinçbaş, Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı, Nükleer Tıp Bölümü’nden Prof. Dr. Akın Yıldız ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Emre Tekgündüz sunum yaptı.

Merkezde gerçekleştirilen özellikli tedaviler, kişiye özel uygulamalar, yeni tedavi protokolleri ve diğer branşlar ile yürütülen koordineli çalışmaların detaylarının anlatılmasının ardından kısa bir hastane gezisi yapıldı. Kanser tanı ve evrelemesinde PET-CT ve radyoterapide en üst düzeyde tümöre yönelik ışınlama özelliğine sahip Elekta Versa HD Signature teknolojileri katılımcılardan büyük ilgi gördü.

MEMORIAL BAHÇELİEVLER ONKOLOJİ MERKEZİ’NDE DİKKAT ÇEKEN HASTA DOSTU UYGULAMALAR

prof.-dr.-fazilet-dincbas.jpg

Doğru tedavi planlaması için konsey yaklaşımı

Memorial Bahçelievler Hastanesi Onkoloji Merkezi, kanserin tanı ve tedavisini bilimsel veriler ışığında; alanında uzman hekimler, ileri teknolojik altyapı, tüm branşların bir arada bulunduğu multidisipliner bir yaklaşım ile gerçekleştirmektedir. Merkeze başvuran hastalar, bütüncül bir tedavi planı ile değerlendirilmekte ve hastaya özel uygulamalar yine konsey kararı ile belirlenmektedir.

Kişiye özel kanser cerrahisi

Donanımlı cerrahi ekibi ile meme, akciğer, gastrointestinal sistem, jinekoloji ve diğer kanser türlerinde hastalar mutlaka ameliyat öncesi onkoloji konseyinde değerlendirilmektedir. Hastaların tedavi kararları konseye katılan hekimlerin ortak görüşleri doğrultusunda; hastanın yaşı, tıbbı ve psikososyal durumu, istek ve beklentileri göz önüne alınarak değerlendirilir.

doc.-dr.-kezban-nur-pilanci.jpg

İleri tanı ve görüntüleme

Memorial Bahçelievleri Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde; hedefe yönelik ilaç ve molekül uygulamalarının yapıldığı Tıbbi Onkoloji, ve en üst düzeyde tümöre yönelik ışınlama özelliğine sahip Elekta Versa HD Signature kullanıldığı Radyasyon Onkolojisi, tüm solid organ tümörlerinin cerrahisinin açık ve laparoskopik olarak yapılabildiği Onkolojik Cerrahi, kanser görüntülemesinde en ileri teknolojilerden biri olan PET-Ct’nin kullanıldığı Nükleer Tıp Bölümü, kan kanserlerinin tedavisinde önemli seçeneklerden biri olan Kemik İliği Nakli, özellikle pek çok kanser türü için en gelişmiş cerrahi yöntem olan da Vinci Robotik Cerrahi gibi bölümler bulunmaktadır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim