• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kanserden korunmanın yolları

Kanserden korunmanın yolları
Her saniye yapıyorsunuz ve bu zararlarını ilk kez duyacaksınız! Kanserden kurtulmanın yollarını İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz anlattı.

Evde, sokakta giydiğimiz ayakkabılarla dolaşılmamalı

Eğer evde ayakkabı ile geziliyorsa dışarıda giyilen ayakkabılar çıkarılmalı ve başka bir ayakkabı giyilmeli. Çünkü dışarıda giydiğimiz ayakkabı ile eve soktuğumuz pestisitler kanserin en önemli sebeplerinden bir tanesidir. (Pestisit: Tarım ürünleri, kimyasallar, egzozdan çıkan gazlar vs)

En tehlikeli yer: Halı

Halı bütün pestisitleri tutar. Bu nedenle halıların temizliğine dikkat edilmeli. Halıyı kesinlikle deterjanla temizlemeyin. Bunun yerine sirkeli su ile silin.

Deterjan kullanınca muhakkak eldiven giyilmeli

Plastik eldiven kullanmayın, içine izci eldiveni giyin. Çünkü deterjanlar alerjiktir ve ufak dozlarda alındığı takdirde kronik olarak kanserojendir. (İzci eldiveni: Pamuk eldiven)

Bulaşık makinasında kullandığınız deterjan da petrol ürünü, yani kanserojen!

Ne kadar yıkanırsa yıkansın kalıntılar kalabilir. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız çıkardığınız bulaşıkları sirkeli suyla ya da limonlu suyla silin.

Her türlü deterjandan kaçının!

Devamlı olarak zeytinyağı ve defne sabununu tercih edin. Ellerinizi, vücudunuzu hakiki zeytinyağı, defne veya fıstık yağından yapılan hakiki sabunlarla yıkayın. Bunlar sadece örnek, deterjandan kaçınmalı ve çok aşırı miktarda suyla durulamalıyız.

Beyaz olan her türlü iç çamaşırı, yeni aldığında en az 2 kere kaynatılmalı!

Çünkü bunlar beyazlatılmak için kanserojen maddelerle yıkanıyor.

Kanserle mücadele anne karnında başlar!

Anne adayları aşırı miktarda vitamin almaktan kaçınsınlar. Çünkü bilinçsizce alınan vitaminin içindeki kobalt, bazı aşırı miktarda minareller... Doktor 'bir tane yut' diyordur ama çocuk gelişsin diye bir kaç tane yutuyorlardır. Bu, çocukta birikime sebep olabilir ve kansere neden olabilir.

Gökkuşağının 7 rengi, (meyve - sebze / ne bulursanız) günde en az 3-5 tane yenilmeli!

Her bir renkte bir şeyler var...

Gebeler, haftada 2 kez kırmızı et yemeli!

Gebeler özellikle balıkla beslenmeli. Sağlıklı bir insanın kansere yakalanmaması için, bebeğin daha anne rahmindeyken vücudunun direncinin artması ve zehir alarak bağışıklık sisteminin bozulmaması lazım...

Oda spreyleri doğrudan doğruya petrol menşeli

Zehiri soluyorsunuz. Akciğerinize geçiyor ve dolaylı olarak bağışıklık sisteminizi bozuyor...

Sebzeler, mevsiminde dondurulup saklanmalı!

Yalnız bir kez çözülünce onu muhakkak pişirin. Mikrodalgada bir kere ısıtın. Ateşte pişirilenleri ise bir kere ısıtınız. Çünkü bir dahaki sefere değeri ölür. DNA'yı bozar. DNA kırılması da kanserojene yol açar.

Radyasyon; kronik olarak kansere en çok yaklaştıran faktörlerden biri!

Televizyondan çok uzak duralım.

Çocuklara haftada 2 kez balık çorbası

Ama içine zerdeçal koymak suretiyle... Soğan, sarımsak ve o mevsimin sebzesiyle yapmalısınız. Çocuk anne karnındayken bu terbiyeyi almaya başlamalı.

Gebeler haftada 1 kilo balık tüketmeli

Bu miktarın üzerinde balık tüketilmesine karşıyız. Çünkü en steril balıkta bile az civarda civa vardır. Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı, Akdeniz, Ege balığı olmalı. Marmara'nın dip balıklarını lütfen tüketmeyiniz.

Amerika'daki çocukların tombul olmasının sebebi her şeye şeker katılmasıdır. Ucuz beslenmedir.

Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabuğu çöpe atılmalı!

İstediğiniz kadar yıkayın bunların üzerindeki pestisitleri temizleyemezsiniz. Çaresi yok.

Kızartma için en uygun yağ; kanola yağı

Onun dışında birinci seçeneğimiz zeytinyağıdır. Memleketimizin iftihar edebileceği yağdır. Fındıkyağı da tercih edilebilir.

Çocuklar, fast food türü yiyecekleri 15 günde bir yemeli

Ama haftada 3 kez yedikleri takdirde beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde 3 kat artış görülecektir. Çocuklarımıza arada bir verebiliriz ama dışarıdaki yiyeceklerin nasıl kızartıldığını bilmiyorsunuz. Ona göre hareket edin.

Çocuklar meyve ve yoğurdu bol tüketmeli!

Ancak yoğurdu prebiyotik ve ev yoğurdu olarak kullanalım. Yoğurdunuzu evde yapın. Peynir ve çökeleği fazla miktarda yiyin. Keçi peyniri de çok faydalıdır.

Çocukları, üç beyazdan; un, şeker ve tuzdan uzak tutmalı!

Belki tuzcular üzülecekler ama Konya'ya akan kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en büyük tuzunu karşılayan Tuz Gölü'müz maalesef torbaların içinde çok iyi steril edilmedikleri takdirde bize kanseri ufak ufak taşıyorlar. Bu nedenle kaya tuzunu tercih edin. Yani turşu kurduğunuz tuzu çekin ve çok az miktarda kullanın çünkü tuz da kanserojendir.

En faydalı gıdalardan birisi ceviz!

Daha sonra fındık ve bademdir. Ayçiçeğini açık alın. İşlemden geçmemiş olacak, kavurup yiyebilirsiniz. Ama fındık, ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alın. Çünkü içine böceklenmesin diye ilaç sıkılmaktadır. Sonsuz faydaları olan yiyeceklerdir. Günde bir avuç muhakkak tüketiniz.

 

Havuzlar iyi temizlenmeli!

Ozonla temizlemek en faydalıdır. Havuz aşırı klorlu ise spor yerine kansere hazırlık yapıyorsunuz demektir.

Bakır, özellikle beyin tümörlerinde ön plana çıkıyor!

Çok iyi kalaylı olursa bu etki azalıyor. Ama kulağınıza bakır küpe bile takmayın.

Çocuklar, yeşil plastik sahalarda oynamamalı!

Plastik çimenler sentetiktir ve kanserojen madde alabilirler.

Meyve suyu, posasıyla tüketilmeli

Biz kanserli hastalara suyunu veriyoruz. Meyve suyuna geçmeyen çok madde posada kalıyor. Bu şekilde kolon ve mide kanserinden korunmuş oluyorsunuz.

Plastik her yerde zehir. Plastik bardaklar, kaplar, plastik herhangi bir şey...

Ben ona girmiyorum bu lafı söylersem yer yerinden oynar. Bu plastikler ev yapımına girdiler. Doğrudan doğruya inşaat malzemesi olarak kullanıyorlar. Çok bilinçli olun, çok iyi markalar kullanın. Bunları söylemem demek Türk ekonomisiyle oynamam demek. Ben insanlara kendimi adadım, onun için kimseden korkmuyorum açık açık söylüyorum.

3 ayda bir su değiştirilmeli!

Çok muhteşem sularımız var ama ne olursa olsun tabiatı rezil ediyoruz. Satın aldığımız sularda az miktarda da olsa kanserojen dozlar karışabilir. Bunlar kontrollü sular ama 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor.

Elma mutlaka yenilmeli!

Dikkat! meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum sürülüyor! Bunları hakiki zeytinyağlı sabundan geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirin ya da elma sirkesi ile ovun. Meyveyi kabuğuyla tüketin eğer sterilse...

Plastik, bakır, alüminyum kap kullanılmamalı!

Porselen, cam ve çelik kullanın. Meyveleri de bu tür kaplarda yıkayın. Bunların içine litresine göre 9-10 çorba kaşığı elma sirkesi atın. Aşağı yukarı yarım saat bekletin. Sonra tekrar yıkamayın çünkü tekrar mikrop alır.

Bütün beyazlatıcılardan kaçınılmalı!

Çocuklarımızın kullandığı o pırıl pırıl bembeyaz defterler klorla temizleniyorlar. Bunlarla temizlenmemiş defter kullansınlar. Kullandıkları boyalarda da kanserojen etkisi vardır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3902 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim