• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

"Kanserin görülme riski her geçen gün artıyor"

"Kanserin görülme riski her geçen gün artıyor"
Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü: "Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada bulunan kanserin sağlıksız beslenme, sigara ve hava kirliliği gibi farklı sebeplerle görülme riski her gün artıyor"

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, kanserin, dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada geldiği, sağlıksız beslenme, sigara ve hava kirliliği gibi farklı sebeplerle görülme riskinin her gün arttığı bildirildi.

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü'nden 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında yapılan açıklamada, kanserin, dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada geldiği, sağlıksız beslenme, sigara ve hava kirliliği gibi farklı sebeplerle görülme riskinin her gün arttığı aktarıldı.

Hastalığın birçok belirti ile kendini gösterdiği kaydedilen açıklamada, bu hastalığın habercisi olabilecek, bilinmeyen 10 belirtisi anlatıldı.

Açıklamada, yemek yeme sırasında midede yanmanın meydana gelmesi ve göğüs kısmında ağrı yaşanmasının yemek borusu kanserinin belirtisi olabileceği ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Ağır, ağrılı regl dönemleri arasında kanama ya da ara kanamalar hiçbir zaman normal değildir ve kontrol edilmesi gerekir. Bu süreç yumurtalık kanserinin belirtisi olabilir. Yutma veya yemek yeme zorluğu genellikle boğaz kanseri ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda akciğer kanserinin ilk belirtilerinden biri olabilir. Boğazda boğuk ses veya güçlü bir basınç, tiroid kanserine de işaret edebilir. Karın ağrıları ve kramplar kolorektal (kalın barsak) kanserinin belirtileri arasındadır. Birçok hasta mide kanserinin ilk evrelerindeyken bir semptomla karşı karşıya kalmaz. Bu yüzden vücudu dinlemek önemlidir. Basit bir karın ağrısı olarak görünen ağrıları önemsemek gerekebilir."

"Kemik ağrısı, boyun ve yüz şişmesi belirti olabilir"

Açıklamada, hafif bir ağrıdan şiddetli bir ağrıya kadar değişen kemik ağrılarının kemik kanseri hastalarının ortak şikayeti olduğu belirtilerek, kanser büyüdükçe şikayetlerin de büyüdüğü, kemik ağrısının, yürüyüş veya eşya kaldırma gibi hareketleri engelleyebildiği aktarıldı.

Yüz, boyun, kol ve göğsün üst kısmındaki şişliğin akciğer kanserinin belirtileri arasında olduğu bildirilen açıklamada, bu tümörün baştan kalbe giden damara baskı yaptığını kaydetti.

Açıklamada, uykudayken ayakta meydana gelen karıncalanma hissinin, vücudun bir veya birden fazla bölümünde sansasyon eksikliğinin, beyin, omurilik ve sinir kanallarında bulunabilecek bir tümörün belirtisi olabileceği belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Diyet programı ya da spor yapmadan kilo vermeye başladıysanız dikkatli olmanız gerekiyor. Kanser hücreleri vücudun enerji ve protein oluşturma biçimini değiştirerek kilo kaybına neden olabilir. Öksürüğün bitkinlikle birleşmesi sağlık açısından ciddi bir risk oluşturabilir. Öksürüğün aylarca devam etmesi akciğer kanseri belirtisi olabilir. Hiperkalsemi yani kandaki yüksek düzeyde kalsiyum, meme kanserinden akciğer kanserine kadar birçok kanserin işareti olabilir. Bu semptom doktor tarafından kan testleri yapılarak teşhis edilebilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim