• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kanserli yemek borusunu alıp yerine kalın bağırsağından yemek borusu yaptılar

Kanserli yemek borusunu alıp yerine kalın bağırsağından yemek borusu yaptılar
Samsun'da yemek borusu kanseri nedeniyle tedavi gören 3 çocuk annesi Fadime Çifter'e, kapalı ameliyatla kalın bağırsağından alınan parçayla yemek borusu yapıldı.


Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yemek borusu kanseri nedeniyle tedavi gören Fadime Çifter, kalın bağırsağından yapılan yemek borusu sayesinde sağlığına kavuştu.

Samsun'da yaklaşık 3 ay önce bel ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye başvuran 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Fadime Çifter'e, yemek borusu kanseri teşhisi konuldu.

Hastanede 20 gün radyoterapi, 5 hafta da kemoterapi gören Çifter, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde onkoloji cerrahı Doç. Dr. Oktay Karaköse, gastroenteroloji cerrahları Doç. Dr. Servet Karagül ile Opr. Dr. Serdar Şenol gözetiminde ameliyata alındı.

Kapalı ameliyatla Çifter'e kalın bağırsağından alınan parçayla yemek borusu yapıldı. 10 günlük tedaviye olumlu yanıt vererek yemek yemeye başlayan Çifter, birkaç gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilecek.

Doç. Dr. Servet Karagül, ameliyatta hastanın yemek borusunu tamamen çıkarttıklarını belirtti.

Bu tür ameliyatlarda genellikle mideyi tüpleştirerek yeni bir yemek borusu yaptıklarını ifade eden Karagül, "Ancak hastamız daha önce midesinden ameliyat olduğu için bunu başarmamız mümkün değildi. Bu nedenle kalın bağırsağından yemek borusu yaptık. Ameliyatı kapalı yöntemle gerçekleştirdiğimiz için vücuda daha az kesi uyguladık. Bu yöntemle yara yolu enfeksiyonu ihtimalinin azalması ve hızlı iyileşme gibi kazanımımız oldu. Hasta, hızlı şekilde iyileşme sürecine girdi." diye konuştu.

Doç. Dr. Oktay Karaköse ise yeni tip kororavirüs (Kovid-19) sürecinde kurumlarının pandemi hastanesi olduğuna belirterek, buna rağmen acil hastalarla beraber tümör hastalarının ameliyatlarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Hastalarının bu dönemde kendilerine yutma şikayetiyle başvurduğunu dile getiren Karaköse, tetkikler sonucunda yemek borusunda tümör olduğunu belirlediklerini ve başarılı şekilde ameliyatını tamamladıklarını anlattı.

Fadime Çifter ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu tür ameliyatlar yapılmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, bir an önce iyileşerek çocuklarına kavuşmak istediğini ifade etti.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 21217 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim