• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü Programı Düzenlendi

Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü Programı Düzenlendi
Dünya Prematüre Günü çerçevesinde Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Dünya Prematüre Günü çerçevesinde Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen programa Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın, hastane doktorları ve Yenidoğan Yoğun Bakım çalışanları katıldılar. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçen yıl Temmuz ayında 24 haftalıkken erken doğum nedeniyle 470 gram olarak dünyaya gelen Gökdeniz bebek, 117 günlük yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki tedavi sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Bebeğin annesi "Bebeğimin yaşayıp yaşamayacağı korkusu endişesi oldu ama doktor ve hemşirelerimiz sayesinde 117 gün sonra oğlumu sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. Çok mutluyum. Allah doktor ve sağlıkçılarımızdan razı olsun." dedi.

Bebeğin doktoru Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Handan Bezirganoğlu ise, "Gökdeniz bebek Temmuz 2022 de 24 haftalık 470 gram olarak acil doğum eylemi nedeniyle hastanemizde doğdu. Acil doğum olduğu için öncesinden akciğerlerini geliştirecek tedavi almadan doğması gerekti. Aynı zamanda haftası ve ileri derecede düşük doğum ağırlığı olması nedeniyle yaşama şansı sınırda bir bebekti. Bu bebeğimizin çoğu organ ve sistemleri gelişmeden doğduğu için hayatını ömür boyu etkileyecek sorunlarla yaşayabilirdi. Ancak bizler bu durumda olan bebeklerin yaşamaları için elimizden geleni yaparız. Bu bebek hastamızın da yaşamasında çok personelimiz, doktorlarımız ve hemşirelerimizin de büyük gayreti oldu. Bebeğimizin başında sabahlara kadar beklediğimiz dönemler oldu. Çok şükür ki Gökdeniz bebeğin hayatını etkileyecek problem olmadan doğduktan sonra 117'nci gününde hasta bebeğimizi ailesiyle buluşturduk. Şuan 16 aylık ve gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu. Takiplerini düzenli olarak devam etmekteyiz" diye konuştu.

Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç.Dr. Berna Hekimoğlu da, "Hastanemiz sadece Trabzon'un değil, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük YDY ünitesi. Bu nedenle hem il içinden hem de il dışından çok sayıda sevk alan bir merkez olma özelliğinde. İmkanlarımız birçok hastanenin üzerinde. 24 saat çocuk doktor olması, yeterli sayıda yardımcı sağlık personelinin olması, Total Parenteral Nütrisyon (TPN) ünitesinin olması ve uzman bir kadronun olması nedeniyle bugüne kadar birçok başarıya imza atmış bulunmakta" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 677 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim