• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Karabük Devlet Hastanesi Ulusal Kalite Ödülü finalisti

Karabük Devlet Hastanesi Ulusal Kalite Ödülü finalisti
21'inci Kalite Kongresi çerçevesinde sahiplerini bulacak olan Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu.

21. Kalite Kongresi çerçevesinde sahiplerini bulacak olan Ulusal Kalite Ödülü finalistleri belli oldu. Buna göre Boytaş Mobilya, Hema Endüstri, İstikbal, Karabük Devlet Hastanesi, KYK Yapı Kimyasalları, Petkim Petrokimya, Şanlıurfa Belediyesi, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu ve Tarsus Belediyesi finalde yarışacak.

 

20 – 21 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 21. Kalite Kongresi, Ulusal Kalite Ödülü heyecanını da beraberinde getiriyor. 2012 Yılında Ulusal Kalite Ödülü için başvuran 10 kuruluşun ön değerlendirmesi tamamlandı ve bunlardan 9’u finale kalmaya hak kazandı. Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi’nde; Hema Endustri ve Petkim Petrokimya Holding, İşletmelerin Operasyonel Birim Kategorisi’nde; İstikbal Sanayi ve Ticaret ile Boytaş Mobilya A.Ş. İşletmelerin KOBİ Kategorisi’nde KYK Yapı Kimyasalları Sanayi Limited Şirketi, Kamu Kategorisi’nde ise Karabük Devlet Hastanesi, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı ve Tarsus Belediye Başkanlığı 20.Ulusal Kalite Ödül Töreni’nde yarışacak. 10 Şubat 2012 tarihinde başvuruların alınması ile başlayan Ulusal Kalite Ödül sürecinde toplam 108 kişilik uzman kadro katılımcıları değerlendirdi.

 

20 yılda toplam 246 başvuru yapıldı

Ulusal Kalite Ödülleri için 1993 yılından bu yana toplam 246 kuruluş başvuruda bulundu. Bu süreçte 1993 – 2012 yılları arasında gerçekleştirilen Ulusal Kalite Ödülü organizasyonunda 27 Büyük Ödül, 40 Başarı Ödülü ve 5 firmaya da Mükemmellikte Süreklilik Ödülü verildi. Yine aynı dönem içerisinde Avrupa Kalite Ödülü çerçevesinde 8 Büyük Ödül ve 11 Başarı Ödülü sahiplerini buldu.

 

Ulusal Kalite Ödülü yol gösterici bir unsur

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan Ulusal Kalite Ödülü’nün Türk iş dünyasının en prestijli ödülü olduğunu vurgulayarak, kuruluşlara sadece toplam kalite uygulamalarında referans değil, ulusal, bölgesel ve küresel pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaştıracak temel noktaları öne çıkarmada en önemli yol gösterici olduğunu belirtti. “Bu sayede küreselleşen dünyada rekabetin en temel unsur olduğu düşüncesinden hareketle, uygulanan model ve ödüle uzanan sürecin kuruluşları gelişmede ve büyümede farklı kılan ve öncelik kazandıran etkendir. Müşteri Memnuniyeti, kaynak yönetimi, stratejik planlama yetkinliği, İK performansı, süreç iyileştirmesi, inovasyon, sürdürülebilirlik, finansal çıktılar, değer artışı.. gibi onlarca rasyoda radikal gelişme sağladığını belirtti. Ödül kazanmış kuruluşlar için en büyük kazanımın geleceği güvence altına alan rekabet gücünü canlı tutan, sürekli gelişme sisteminin kurulmuş olmasıdır” diye konuştu.

 

Sürdürülebilir Gelecek için buluşacaklar

Ana teması ‘Sürdürülebilir Gelecek’ olan 21.Kalite Kongresi’ne bu yıl Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Eczacıbaşı Topluluğu Ceo’su Erdal Karamercan, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kordsa Global CEO’su Hakan Tiftik gibi iş dünyasının önemli isimlerinin yanısıra yurt dışından da uzmanlar katılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim