• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Karın germe ameliyatına hazırlık nasıl olmalı?

Karın germe ameliyatına hazırlık nasıl olmalı?
Karın germe ameliyatına hazırlık süreci öncelikle ameliyata karar vermekle başlar.

Karın germe ameliyatına hazırlık süreci öncelikle ameliyata karar vermekle başlar. Eğer kişi spor, diyet gibi bilindik yollarla istediği karın görüntüsüne sahip olamıyor ise karın germe ameliyatına başvurmalıdır. Karar verdiği takdirde kişi içine en çok sinen hastaneyi seçer, doktorunu belirler ve doktorla karşılıklı bir istişare ile ameliyata uygunluğa karar verilir. Ameliyata karar verildikten sonra karın germe ameliyatına hazırlık süreci başlar.

Karın germe ameliyatına hazırlık için dikkat edilmesi gereken belli başlı önemli noktalar vardır. İlk olarak ameliyattan iki hafta önce eğer hasta sigara kullanıyorsa sigara içmeyi bırakmalıdır. Aynı kural ameliyattan sonraki iki hafta için de geçerlidir. Hasta beslenmesine normalden daha fazla özen göstermelidir. Katı diyetler ve zararlı bilinen yiyecekler ameliyat öncesinde hastaya tavsiye edilmez. Katı diyet uygulamaları aynı zamanda hastanın iyileşme sürecini de zora sokar. Karın germe ameliyatına hazırlıkta dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da ameliyata az zaman kala hastanın kendisini, özellikle de karın bölgesini güneşten sakınması gerekmektedir. Yine dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, hastanın kendisini grip, nezle gibi mikrobik ve enfeksiyonel rahatsızlıklardan sakınmasıdır. Çünkü bu gibi bir durumla karşılaşıldığında ameliyat tarihinin ertelenmesi gerekebilir. Ameliyata girmeden önce size ameliyat ve birkaç günlük iyileşme sürecinde refakat edecek bir refakatçi bulmanız sonrasında size kolaylık sağlayacaktır.

Ameliyata girmeden hasta bilmelidir ki bu kolay bir operasyon değildir. Genel anestezi ile yapılan her cerrahi işlem gibi karın germe ameliyatının da bazı riskleri ve komplikasyon ihtimalleri vardır. Hasta bu süreci kendisi için de, doktoru için de kolaylaştırmaya çalışmalıdır. Bunun için ise sürece girmeden önce karın germe ameliyatına hazırlık için başarılı bir ön çalışma yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki plastik cerrah ne kadar iyi olursa olsun, hasta doktor ilişkisi başarısız olursa, en önemlisi de hasta doktora yeterince yardımcı olmazsa süreç iki taraf için de zorlaşır. En başta da hastanın kendisi olumsuz sonuç almak istemeyeceği için karın germe ameliyatına başarılı bir şekilde hazırlanmalıdır, bunun için ise bahsettiğimiz basit önlemleri alması yeterli olacaktır

Detaylı bilgi için http://esteportklinik.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5507 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim