• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Kartal'da hemşireyi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Kartal'da hemşireyi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Kartal'da, hemşire Ömür Erez'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Rahmi Uygun ile ona yardım eden 2 sanığın yargılandığı davada karar verildi.

Hemşire Ömür Erez'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Rahmi Uygun'a tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Uygun'a yardım ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Musa Teymur ve Yücel Özcan ise 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Uygun bulunduğu cezaevinden katıldı. Başka suçtan tutuklu Yücel Özcan'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya tutuksuz yargılanan Musa Teymur katılmadı.

Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, maktulün ağabeyi Menderes Erez, acılarının büyük olduğunu belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Esasa ilişkin savunma yapan Uygun, olayda tasarlamanın söz konusu olmadığını savundu.

Maktulün, dayısını olay yerine çağırdığını öne süren Uygun, "Dayısının bana saldıracağını düşünerek silahı çıkardım. Planlama söz konusu değildir. Maktul karakola haber vermek yerine dayısını çağırmıştır. Ben Ömür Erez ile konuşmaya gittim. Sağlık ocağı önünde beni yarım saat bekletti. Öldürme maksadı ile gitmiş olsaydım ilk karşılaştığımızda onu öldürürdüm." dedi.

Sanık Yücel Özcan ise sanık Uygun'un maktulü öldüreceğini bilmesi durumunda cinayete engel olacağını savunarak, "Benim iki tane evladım var. Evlat o kadar kolay yetiştirilmiyor. Elimden gelen her şeyi yapardım. Ben ayağım kesilecek derdine düşmüştüm. Yardım etmem söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Rahmi Uygun'a "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan herhangi bir takdiri indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklar Musa Teymur ve Yücel Özcan'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme" gerekçesiyle 15'er yıl hapis cezasına çarptırılmaları ve tutuklanmalarını kararlaştırdı.

- İddianameden

Kartal'da 20 Ocak 2022'de yaşanan olayda, Topselvi Mahallesi Kartal 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli hemşire Ömür Erez, Rahmi Uygun (39) tarafından sağlık merkezi içinde silahla vurularak öldürülmüştü.

Olayın ardından kaçan Uygun ile ona yardım ettiği belirtilen Musa Teymur ve Yücel Özcan yakalanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Uygun için "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İddianamede, Uygun'a yardım ettiği iddia edilen Teymur ve Özcan'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim