• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Kastamonu’da iki tane çocuk doktoru kaldı!

Kastamonu’da iki tane çocuk doktoru kaldı!
Geçen yıl kadrolu 8 çocuk doktorunun bulunduğu Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Ek 2 Hizmet binasında, doktorların istifaları nedeniyle sadece iki çocuk doktorunun kaldığı öğrenildi.

Kastamonu’nun tek çocuk hastanesi olma özelliğini taşıyan diğer adı Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk doktoru sıkıntısı vatandaşları perişan ediyor.

Son birkaç aydır sıkıntı içinde olan hastanedeki doktorların, çeşitli mazeret belirterek izne ayrılmaları sonrası 8 çocuk doktorundan sadece 2 tane çocuk doktorunun kaldığı belirtildi.

360 bin nüfusu ve 19 ilçesi bulunan Kastamonu’da, sadece Tosya ilçesinde bir tane çocuk doktoru kalırken, 17 ilçede de uzun zamandır çocuk doktorunun olmadığını öğrenildi.

Tosya’nın dışında Taşköprü ilçesinde bulunan tek çocuk doktorunun da eş durumundan ayrılması sonrası Kastamonu’da il merkezinde iki tane çocuk doktoru kaldı. Günlük yaklaşık 100’den fazla hastaya bakmak zorunda kalan çocuk doktorlarının, Sabah saatlerinden itibaren akşamın geç saatlerine kadar muayenelerini sürdürdüğü belirtildi.

Kastamonu’da görev yayan diğer çocuk doktorlarından bir tanesinin gebelik iznine ayrılması, bir tanesinin rapor alması, bir tanesinin de ücretsiz izne ayrılması ve bir çocuk doktorunun da eş durumundan ayrılması, hastane yönetimine de zor durumda bıraktı.

“HASTANEDE, YATACAK YER KALMADI”

Kastamonu’da 360 bin nüfusa bakan çocuk doktorları, poliklinik dışında hasta servislerinde kalan hastalara da bakmakta büyük zorluk yaşıyor.

300 yatak kapasiteli Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi ile 100 yatak kapasiteli Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Ek 2 Hizmet binasında, yatalak hastalara gösterilecek yer kalmadı. Bünyesinde yaşlı nüfusu barındıran ve grip salgının çoğunlukta olduğu Kastamonu’da, şu günlerde hastanedeki odalara ek yatakların konmaya başlandığı belirtildi. Bunun dışında, Kadın Doğum veya başka hastalıktan dolayı ameliyatlı hastaların ise, tedavilerinin yapılamadığı, hastalara yatacak yer gösterilemediği için ameliyatlarında ertelendiği ileri sürüldü. Kastamonu’da hizmet veren yoğun bakım ünitelerinin de, hastanede yatacak yer olmadığından dolayı normal hastalara da hizmet vermeye başladığı öğrenildi.

Bunun yanında vatandaşlar, doktor olmayan hastanenin kimseye faydasına olmadığını söyleyerek, yetkililerden biran önce çözüm beklediklerini söylediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9623 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim