Sağlık Hizmetlerine Doğrudan ve Hızlı Erişim
Kayseri Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğiyle hayata geçirilen Şehit ve Gazi Yakınları Koordinasyon Birimi, yaklaşık iki aydır hizmet veriyor. Doğrudan Başhekimlik bünyesinde kurulan ve poliklinikler alanındaki koordinasyon odalarıyla desteklenen birim; tıbbi sekreter, güvenlik personeli ve koordinasyon hekimi rehberliğinde çalışıyor. Şehit aileleri ve gaziler, kimlik kartlarıyla geldiklerinde muayene, ameliyat veya üst basamak hastanelere sevk süreçlerinde randevu sırası beklemeden hızlıca yönlendiriliyor.
"Onlara Çok Büyük Bir Borcumuz Var"
Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Çöl, emsali az bulunan bu uygulamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize ödenmez bir borcumuz var. Onlara sağlık sisteminde her türlü önceliği sunmak istiyoruz. En ufak bir aksamada bizatihi Başhekimlik olarak müdahale ediyoruz" dedi. Günde ortalama 10 kişinin faydalandığı birimin süreklilik arz edeceğini belirten Çöl, engelli veya yaşlı hak sahiplerinin yaşadığı zorlukların bu sayede ortadan kaldırıldığını vurguladı.
"Kendimizi Çok Daha Değerli Hissediyoruz"
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şube Başkanı Sami Doğan, uygulamanın randevusuz başvurularda yaşanan aksaklıkları bitirdiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi. Vücudunda mermi çekirdeğiyle yaşayan terör gazisi Hüseyin Dal ile Kıbrıs Gazisi Bilal Ertan ise birim sayesinde hastanede gördükleri önceliğin kendilerini gururlandırdığını ve büyük bir kolaylık sağladığını ifade ettiler.













































