• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Kayseri mantısının geliriyle lösemi hastalarına destek oluyorlar

Kayseri mantısının geliriyle lösemi hastalarına destek oluyorlar
Kayseri'de kendisi kanseri yenmiş ya da lösemili çocuk sahibi olan anneler, kente özgü mantıyı imece usulü yaparak lösemili çocukların tedavisine maddi açıdan destek oluyor.

LÖSEV Kayseri İrtibat Bürosu'nda bir araya gelen ve ortak hikayeleri "kanser" olan kadınlar, lösemi hastaları yararına satışa sunulan mantıları hazırlıyor. LÖSEV Kayseri İl Koordinatörü Ayşegül Çiftçi: "Annelerimiz atölyelerde üretim yaparak lösemili çocukların iyileşmesine katkı sağlarken, bir yandan da kendilerini iyileştiriyorlar"

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ile kanser hastalığı sürecinde tanışan 10 kadın, haftanın belirli günleri buluştukları vakfın mutfağında bir kaşığa 40 tane sığmasıyla meşhur Kayseri mantısını hijyenik ortamda hazırlıyor.

Yoğrulduktan sonra açılan mantı hamuru kadınlar tarafından küçük küçük kesilerek içi kıymalı harçla doldurulup bükülüyor.

El emeği mantılar, kargo ile LÖSEV'in Ankara'daki merkezine gönderilerek, burada ambalajlandıktan sonra internet üzerinden satışa sunuluyor.

Annelerden Gülcan Durak, AA muhabirine, 6 yaşındaki kızı Esma Nur'a 2017 yılında lösemi teşhisi konduğunu, 3 yıl süren tedavinin ardından kızının sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Tedavi sürecinde LÖSEV'den çok destek gördüklerini anlatan Durak, kızı iyileşmesine rağmen kaygılarının sona ermediğini ve "hastalık tekrarlar mı" endişesi yaşadığını dile getirdi.

Bu süreçte vakfın "Annelerin Yüzü Gülüyor Projesi"ni öğrendiğini belirten Durak, "Proje kapsamında haftanın 3 günü buradayız. Beni anlayan birileri var burada. Psikolojik olarak bana çok iyi geliyor. LÖSEV hep yanımızdaydı şimdi de ben onlara yardımcı olmak istiyorum." dedi.

Hatice Aşer de üniversitede okuyan kızının 9 yaşında lösemiye yakalandığını, uzun süren tedavi sonrası hastalığı yendiğini belirtti.

Mantı yapımı için annelerin boş zamanlarına göre haftalık liste hazırladığını anlatan Aşer, "Arkadaşlarla iş bölümü yapıyoruz, mantılarımız 'LÖSEV Dükkan'da satılıyor." diye konuştu.

Meme kanseri hastası Derya Cesuroğlu Gürbüz de hem bir araya gelip lösemili çocukların tedavi sürecine katkı sağladıklarını hem de üretim yaparak motive olduklarını kaydetti.

Satışa sunulan mantıyı herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceğini belirten Gürbüz, "Mantıyı yaparken çok emek veriyoruz. Biz LÖSEV'e katkıda bulunuyoruz, onlar da bize maddi açıdan destek oluyor." ifadelerini kullandı.

- Annelere terapi gibi geliyor

LÖSEV Kayseri İl Koordinatörü Ayşegül Çiftçi de Kayseri mantısını hamarat annelerin elinden bağışçılara ve tüketicilere sunduklarını söyledi.

Atölyelerinin 2000 yılında küçük bir masa etrafında rehabilite amacıyla kurulduğunu anlatan Çiftçi, şu bilgileri verdi:

"Şu anda lösemiyi atlatmış yüzlerce çocuğumuzun, gencimizin ailesine, erişkin kanser hastalarına yuva olmuş bir marka bu proje. Annelerimiz buraya gelerek endişe halinden bir nebze olsun uzaklaşmış oluyor. Annelerimiz bu atölyelerde üretim yaparak lösemili çocukları iyileştirmeye katkı sağlarken bir yandan da aslında kendilerini iyileştiriyorlar. Annelerimiz artık evlerinde 'Ben ne yapacağım' psikolojisinden çıkıp özgüveni yüksek kadınlar olarak iş hayatında yerlerini alıyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1637 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim