• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Kayseri'de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Kayseri'de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan ''Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'' hizmete açıldı.


Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan ''Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'' hizmete açıldı.

Kayseri Adliyesi'nin yeni yerine taşınmasının ardından boşalan Meydan'daki binanın bir kısmı, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak yeniden düzenlenip teşrif edildi. Merkezin açılışına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan ve davetliler katıldı. Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ''Bugün toplumumuz için son derece önemli olan bir sağlık merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tabi ruh sağlığı bakımından sıkıntılı günler geçiren, ruh sağlığı ile sıkıntıları olan vatandaşlarımızın hem kendilerine hem ailelerine destek olmak amacıyla bu ruh sağlığı merkezimizin gerçekten çok önemli bir görevi olacak. Çünkü ruh sağlığı bozuk kişilerin sadece fiziksel anlamda değil günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesinde de çok ciddi zorluklarla karşılaştıklarını biliyoruz. Bu merkez sayesinde hem hasta vatandaşlarımız burada tedavilerini sağlayacaklar hem de buraya gelme imkanı olmayan vatandaşlarımızın evlerinde gerekli uzmanlarımız gerekli ziyaretleri yapmak suretiyle onların hayata kazandırılması, ruh sağlıklarının normale dönüştürülmesi amacıyla birçok desteği kendilerine verecekler'' diye konuştu.

Bu merkezin bütün vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Vali Düzgün, ''Onların dertlerinin, sıkıntılarının, rahatsızlıklarının giderilmesi ve bir çare olmasını diliyorum. Ruh sağlığı bozuk olan vatandaşlarımızla birlikte onların aileleri de gerçekten çok ciddi sıkıntı içerisinde olabiliyorlar. Onların da hayata tutunmaları yakınlarının da rahatlıkla destek olabilmeleri, tedavilerine yardımcı olabilmeleri bakımından buradaki uzman personelimiz de kendilerine ciddi destek sağlayacaklar. Buranın açılışında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve burada çalışan personelimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan da yaptığı konuşmada, ''Sağlık hizmeti alanında gelinen nokta hepimizce malumdur. Sağlık Bakanlığımız hizmet alanına birini daha eklemiş bulunuyor. Ülkemizde ruh sağlığı hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için Bakanlığımız 2011’de Ruh Sağlığı Eylem Planı yayınlamış ve toplum temelli ruh sağlığı hizmet modeli uygulamasına geçmiştir. Bu çerçevede ciddi ruhsal bozukluğu olan hastalara daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması sağlanacaktır. Bildiğiniz gibi ciddi akıl ruh sağlığı olana hastaların tedavileri sadece ilaçla olmamakta bu hastalara psiko sosyal destek ve eğitimlerle verilmesi gerekmektedir'' dedi.

Toplum Ruh Sağlığı hizmetleri bünyesinde, hastalara tek tek ulaşarak, gerektiğinde evlerinde ziyaret ederek, bunların düzenli takip ve rehabilitasyonları sağlanarak topluma yeniden kazandırılmasının amaçlandığını vurgulayan Gödekmerdan, ''Bu amaçla Valiliğimizin bize tahsis ettiği bu mekanda düzenlemeler yaparak bakım onarım faaliyetleri bitirilmiş ve hizmete hazır hale getirilmiştir. Merkezimizde hastalarımız, hastalıklarını tanıma ve onunla baş etme eğitimini alacaklar, aynı zamanda takip ve tedavileri yapılacak. Buraya gelemeyen hastalara biz gezici ekipler oluşturarak evlerinde de ziyaret yaparak bu sağlık hizmetinin daha etkin bir şekilde sunulmasını sağlayacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, Merkezi gezerek bilgi aldı. Bu arada Vali Düzgün'e merkezden hizmet alan hastaların yaptığı ahşap el işi işlemeli çerçeveli ayna hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11181 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim