• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kendisini hayata bağlayan doktorlara mini konserle teşekkür etti

Kendisini hayata bağlayan doktorlara mini konserle teşekkür etti
İzmir'de beyin kanaması geçirdikten sonra 46 gün solunum cihazına bağlı kalan, ardından soluk borusundan ameliyat olan kanun sanatçısı Yaşar Çatula, kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara verdiği mini konserle teşekkür etti.

Hayati operasyonların ardından kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara mini konser veren Yaşar Çatula: "Benim için müzik her şeymiş. Bu süreçte onu anladım. "

Prof. Dr. İbrahim Çukurova: "Vaka sayısının pik yaptığı şu günlerde hastamızın konseri bize hoş bir anı oldu"

Konak ilçesinde yaşayan ve 30 yıldır kanun çalan Çatula, ekim ayında beyin kanaması geçirdi.

Yakınları tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılan Çatula, 46 gün boyunca solunum cihazına bağlı olarak yaşam savaşını sürdürdü.

Uygulanan tedavilere olumlu yanıt veren Çatula, gördüğü fizik tedavinin ardından el ve ayaklarını hareket ettirmeye başladı.

Ocak ayında taburcu olmasının ardından solunum sorunları yaşamaya başlayan Çatula, yakınları tarafından SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Yapılan tetkiklerde Çatula'nın soluk borusundaki daralma nedeniyle rahat nefes alamadığı, bu nedenle ses tellerini kullanamadığı belirlendi.

Çatula, soluk borusu genişletme ameliyatının ardından 5 ay sonra kanununu eline alıp ameliyatını yapan sağlık çalışanları için hastanede konser verdi.

- "Benim için müzik her şeymiş"

Yaşar Çatula, AA muhabirine, beyin kanaması geçirmesinin ardından bir daha kanun çalacağını düşünmediğini dile getirdi.

Hayata hiçbir zaman küsmediğini belirten Çatula, şunları söyledi:

"Benim için müzik her şeymiş. Bu süreçte onu anladım. Daha önce rahat nefes alamıyordum, rahat konuşamıyordum. Geçirdiğim soluk borusu genişletme ameliyatının ardından kanun çalarken rahat bir şekilde şarkı söyleyerek rahat nefes alıyorum. Bu harika bir durum. 5 ay sonra ilk konserimi beni ameliyat eden doktorlarıma verdim. Hayatıma kaldığım yerden devam edeceğim. Yaşadıklarımı asla unutmayacağım. Yaşamımın bundan sonra her saniyesinin kıymetini bileceğim."

Ece Çatulay ise eşinin yaşadığı hastalıklar nedeniyle zor günler yaşadığını belirterek, "Eşim gözünü açtığında 'sesim var mı' diye sordu. Ben de 'sesin var' deyince mutlu oldu. Uzun zamandır sesini özlemiştim. 5 aydır kanununu açmıyorduk. Hepimize moral oldu." dedi.

- "Soluk borusunu onardık"

Yaşar Çatula'yı ameliyat eden ekipte yer alan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Can Ceylan ise ameliyat yapılmaması durumunda soluk borusunun giderek daralacağını, bunun da hastanın yaşam kalitesini düşüreceğini söyledi,

Çatula'nın sanatçı olması nedeniyle eski günlere dönme özlemi olduğunu anlatan Ceylan, "Yaşar Bey'in soluk borusundaki daralmış bölge tamamen çıkarıldı, ses tellerine çok yakın bir noktadaydı. Bu yüzden çok dikkatli bir ameliyat yaptık. Soluk borusunu onardık. Hastamızın bugün sağlığını kazanmış olarak bize konser vermesi bizleri mutlu etti." dedi.

Kulak Burun ve Boğaz Servisi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Çukurova da hastalarının rahat bir şekilde kanun çalıp şarkı söylediğini gördüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Bazı hastalarda entübe süresinin uzamasından dolayı soluk borusunda daralma gördüklerini dile getiren Çukurova, şunları kaydetti:

"Beyin kanamasının tedavi edilmesinin ardından hastanın soluk borusunun yüzde 70 daraldığını belirledik. İlaçla tedavisi olamayacağı için göğüs cerrahı Ceylan ile ameliyatı planladık. Ameliyatımız başarılı geçti. Hastamız iyileşince bize konser vereceğini söylemiş biz ihtimal vermemiştik. O sağlığına kavuştu ve kanunuyla bize konser verdi. Vaka sayısının pik yaptığı şu günlerde hastamızın konseri bize hoş bir anı oldu."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim