• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kenelerden bulaşan Kırım -Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Türkiye'de Aids'i geçti

Kenelerden bulaşan Kırım -Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Türkiye'de Aids'i geçti
Türk Sağlık-Sen'in hazırladığı kene raporuna göre, kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Türkiye'de AİDS'i geçti. Ölümcül bulaşıcı hastalıklar sırasında ilk sıraya yerleşti. Raporda ayrıca temmuz ağustos ve eylül aylarında Kene vakaların

Türk Sağlık-Sen'in hazırladığı kene raporuna göre, kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Türkiye'de AİDS'i geçti. Ölümcül bulaşıcı hastalıklar sırasında ilk sıraya yerleşti. Raporda ayrıca temmuz ağustos ve eylül aylarında Kene vakalarının daha da artacağına dikkat çekildi.

Türk Sağlık-Sen'nin açıkladığı kene raporuna göre, kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının Türkiye'de AİDS'i geçtiği, ölümcül bulaşıcı hastalıklar sırasında ilk sıraya yerleştiği bildirildi. Raporun Sağlık Bakanlığı verilerine dayanılarak hazırlandığı belirtilerek "2007 yılında haziran ayı sonuna kadar 15 AİDS vakası tespit edilirken Kırım Kongo kanamalı hastalığından 2007 yılında hayatını kaybedenlerin sayısı 33 oldu. 2008 yılı haziran ayı sonunda da 31 kişi Kırım-Kongo Kanamalı ateşi nedeniyle hayatını kaybetti" denildi. Raporda şu görüşlere yer verildi:

"2006 yılında 12 vaka görülen ve 4 ölüm gerçekleşen Kuş gribi hastalığına 2007 ve 2008' de hiç rastlanılmazken, Kırım-Kongo kanamalı Ateşi Hastalığı ise 2006'da 438 vaka, 27 ölüm; 2007'de 717 vaka, 33 ölüm, 2008 yılının sadece ilk 6 ayında ise 31 ölüm yaşandı. Bu oranlara bakıldığında KKKA hastalığı artan tek bulaşıcı ölümcül hastalık oldu."

-"KENE TERÖRDEN DAHA FAZLA CAN ALDI"-

Hazırlanan raporda virüslü kenelerin biyolojik bir terör silahı olduğuna ilişkin iddialara da değinildi. Raporda " Bu tür söylemlerin ispatı çok zor olsa da ortaya çıkan tabloya bakıldığına hastalık son bir ayda virüslü keneler terör örgütünden daha fazla ölüme neden olmuştur. Haziran ayında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından 18 kişi hayatını kaybederken
PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılarda ise 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Yani kene terörü bölücü terörün 4.5 katı ölüme yol açmıştır" denildi. 

-"ARTIŞ SÜRERSE TÜRKİYE KKKA İLE ANILACAK"-

Raporda ayrıca temmuz ağustos ve eylül aylarında Kene vakalarının daha da artacağına dikkat çekildi. Türkiye'de KKKA hastalığı için gerekli önlemler alınmaz ise Türkiye'nin dünyada bu hastalıkla anılmaya başlanacağı vurgulanarak şunlar söylendi: 

"Dünya'da Kuş gribi denilince Endonezya, Kolera ve diğer salgın hastalıklar denilince Afrika akla gelmektedir. KKKA Türkiye'de 2004 yılında 13 ölüme yol açarken, 2008 yılının ilk altı ayında 31 ölüme yol açmıştır. Hastalık artan bir seyirle yaygınlaşmaktadır. Hastalığın görüldüğü bölgelerde genişlemektedir. Tüm bunlar yakın bir gelecekte gerekli tedbir alınmazsa ülkemizin dünyada bu hastalıkla anılmaya başlanması neden olacaktır. KKKA hastalığının bulaştığı coğrafya Türkiye olarak bilinecektir." 

Hazırlanan rapora ilişkin açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, " Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı karşısında ne yazık ki gerekli önlemler alınmıyor. Bilgilendirme çalışmaları yetersiz kalıyor. Hastalığın her geçen yıl artan bir grafik seyretmesi bunun en büyük göstergesi. Hastalığın adı Türkiye Kanamalı Ateşi olarak değişirse kimse şaşırmasın" dedi.

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim