• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Kepçe Kulak Tedavi Edilebilir Mi? Kepçe Kulak Estetiği Nedir?

Kepçe Kulak Tedavi Edilebilir Mi? Kepçe Kulak Estetiği Nedir?
Kepçe kulak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın görülebilen bir sorundur. Bu sorun aslında temelde kişinin bedenine zarar veren bir durum olmamakla beraber görsel manada kişileri etkileyen bir uzuv sorunudur.

 

Kulaklardaki kepçe görünümü son yıllarda estetik cerrahi kliniklerine sıklıkla konu olan bir sorundur. Günümüzde sıklıkla tercih edilen ve başarılı sonuçlanan estetik operasyon türlerindendir. Günümüzde kepçe kulak sorunu modern tıbbi yöntemlerle ve basit operasyonlarla kolaylıkla tedavi edilebilmektedir.

Kepçe Kulak Sorunu Nedir?

Kepçe kulak sorunu, ya da diğer bir adıyla yelken kulak sorunu olarak da bilinen kulaklardaki şekil bozukluğu kimi kişiler için özgüven problemi oluşturmaktadır. Bu nedenle kepçe kulak operasyonları son yıllarda sıklıkla uygulanmaktadır.

Kepçe kulak sorunu genellikle kulak yapısındaki kıkırdağın gevşekliğinden ya da kulaklardaki kıvrımların yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Kulaklardaki yapısal bozukluk bazen tek kulakta olabileceği gibi bazı kişilerde iki kulakta da kepçe kulak sorunu görülebilir.

Genellikle kadınlarda kepçe kulak sorunu saçlarla gizlenebildiğinden pek sorun teşkil etmese de erkeklerde durum daha can sıkıcı olabiliyor.

Kepçe Kulak Nedenleri Nelerdir?

Kişinin kepçe kulaklara sahip olması tamamen genetik faktörlere bağlıdır. Kişinin özellikle ailesinde anne ve babasında kepçe kulak sorununun olması kişinin de kepçe kulaklı olması olasılığını arttırır. Kepçe kulağa neden olan etkenler şöyledir:

  • Kişinin kulak kıkırdağının gevşek olması
  • Kişinin kulak arkasında bulunan kemiğiyle kulak kepçesi arasındaki açının fazla geniş olması
  • Kişinin kulak yapısındaki kıvrımların tam olarak oluşmaması

Tüm bu etkenler kişinin kepçe kulak sorunu yaşamasına neden olur.

Kepçe Kulak Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?

Kepçe kulak sorunu geçmiş dönemlerde kişileri etkileyen önemli bir sorunken günümüzde basit cerrahi yöntemlerle kısa sürede düzeltilebiliyor. Kepçe kulak estetiği ciddi manada yüksek riskler taşımayan ve basit bir estetik türüdür. Ayrıca kepçe kulak estetiği her ne kadar risk içeren bir cerrahi operasyon olmasa da alanında uzman bir cerrah tarafından hastane ortamında yapılması gereklidir.

Hastanın konforu açısından operasyonun hastanede yapılması sağlıklı olur. Bu operasyon hastanın isteğine bağlı olarak lokal yada genel anestezi uygulanarak yapılabilir. Genel olarak kulak estetiği 45 ile 90 dakikalık süreç içerisinde tamamlanır. Hasta ameliyat sonrası taburcu olabiliyor.

Operasyonlar hakkında bilgi almak için Ankara kepçe kulak estetiği linkine tıklayabilirsiniz.

Kepçe Kulak Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Kulak estetiği sonrasında genel olarak kulağın yapısına ve cerrahi uygulama tekniğine göre ameliyat sonrasında hastaya 1 ya da 2 hafta kalmak suretiyle bantlar takılır. İyileşme süreci ortalama 2 haftayı bulabiliyor. Ameliyat sonrasında hasta 2 gün sonra duş alabiliyor. Bir hafta sonrasındaysa rutin yaşantılarına geri dönebiliyorlar.

Kepçe Kulak Estetiği Fiyatları

Estetiğin yapılacağı hastane ve kulaktaki şekil bozukluğunun fazla oluşu operasyon fiyatlarında değişikliklere neden olabilir. Estetiği yaptıracağınız hastane, cerrahın kalitesi burada önem taşır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim