• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kesintisiz acil ambulans hizmetini THK yerine getirecek

Kesintisiz acil ambulans hizmetini THK yerine getirecek
THK Genel Başkanı Öktem: "Yakında gece görüş helikopterleri de hizmete girecek ve 24 saat kesintisiz acil ambulans hizmetini Türk Hava Kurumu yerine getirecek"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, "Yakında gece görüş helikopterleri de hizmete girecek ve 24 saat kesintisiz acil ambulans hizmetini Türk Hava Kurumu yerine getirecek" dedi.

THK İnegöl Sportif Havacılık Kulübü'nün davetlisi olarak İnegöl'e gelen Öktem, derneğe verdiği desteklerden dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Öktem, burada yaptığı konuşmada, THK'nın sanıldığı gibi sadece deri ve fitre toplamadığını söyledi. THK'nın havadan yangın söndürme uçaklarının bulunduğunu belirten Öktem, şunları söyledi:

"Bizim en büyük sıkıntımız; halkımız bizi sadece deri, fitre toplayan bir kuruluş olarak biliyor. Evet doğru biz deri ve fitre topluyoruz ama bunu da yine Türk havacılığına ve halkımızın hizmetine ayırıyoruz. Ne yapıyoruz? Örneğin havadan bizim yangın söndürme uçaklarımız var. Orman yangınlarımızı havadan biz söndürmeye gayret ediyoruz, söndürüyoruz. Bu konudaki uçak filosu dünyada en gelişmiş uçak filoları bizde. Hatta daha önceki dönemlerde İsrail ve İtalya'ya da yardımlarda bulunmuştur."

Sağlık Bakanlığına altyapı hizmetleri verdiklerine de değinen Öktem, şöyle devam etti:

"Bunun ötesinde hava ambulansı hizmetini altyapı hizmetini de biz veriyoruz. Bizim helikopterlerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimizle beraber acil hastane ihtiyacı olan hastalarımızı alıp, hastanelere yetiştiriyorlar. Türkiye çapında 17 helikopterimizle bütün Türkiye'de bu hizmeti devam ettiriyoruz. Yakında gece görüş helikopterleri de hizmete gerecek ve 24 saat kesintisiz acil ambulans hizmetini Türk Hava Kurumu yerine getirecek. Ayrıca Türkiye'de çok büyük pilot açığı var. Bu eksiği de biz kapatmaya çalışıyoruz. Bizim uçuş akademimiz sayesinde her yıl 140 gencimizi pilot olarak yetiştiriyoruz."

Gazetecilerin, eğitim uçuşları sırasında düşen "F4" uçaklarına ilişkin soruları üzerine Öktem, "O askeri konu. O konularda pek bir bilgim yok. Hiçbir şey söyleyemem. Yani askeri uçaklar sebebi nedir bilemem ama askerlikte ve havacılıkta kontrol çok çok önemli. Ben o uçakların da bakımı ve kontrol işlerinin yapıldığı kanaatindeyim. Yani biz çok önem veriyoruz. Çünkü geçen gün hatta bu konuda genel merkezimizde kaza kırım değerlendirmesi yaptık. Geçen sene çok şükür bizim hiçbir kaza kırımımız olmadı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyet dile getirerek, "Doğa Sporları ve Turizm Merkezi" adlı bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim