• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?

Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?
Doğal yollar ile çocuk sahibi olamayan pek çok insan Kıbrıs tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmaktadırlar.

 

Doğal yollar ile çocuk sahibi olamayan pek çok insan Kıbrıs tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmaktadırlar. Pek çok çift için çocuk sahibi olmak sadece bir hayalde kalsa bile tüp bebek tedavisi sayesinde bu hayal gerçeğe dönüşmektedir. Tüp bebek tedavisinde tedaviyi gerçekleştirecek olan tüp bebek merkezinin de öneminin bir hayli yüksek olduğunu varsayarsak dünya genelinde sayılı olarak kaliteli tüp bebek merkezlerinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Dünya üzerinde adından çokça söz ettiren tüp bebek merkezlerinden bazıları Kıbrıs bölgesinde yer almaktadır.

Kıbrıs tüp bebek merkezlerinde gerçekleştirilen tüp bebek tedavisinde başarı oranını arttıran, yumurta donasyonu, sperm donasyonu, embriyo donasyonu gibi bazı prosedürler bulunmaktadır. Kıbrıs’ta bulunan bazı tüp bebek merkezleri üstün kalite standartlarına uygun olarak hizmet verdiklerinden dolayı tüp bebek alanında araştırmalar yapan çiftlerin ilgisini de çekmektedirler. Deneyimli hekimler ve hemşirelerden oluşan kadroya sahip olan bu tüp bebek merkezleri Kıbrıs’ın da sağlık alanında kendini tanıtmasına büyük katkı sağlamaktadırlar.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezlerinde Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kıbrıs tüp bebek merkezlerinde uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmekte olan tüp bebek tedavisi genel olarak 7 aşamadan oluşmaktadır. Dünya genelinde hemen hemen aynı düzende devam eden bu tedavi aşamaları, bazı gerek duyulan prosedürlere göre de değişkenlik gösterebilmektedir.  Tüp bebek tedavisinde ilk aşama tedavi öncesi hazırlık evresi olmaktadır. Bu evrede tedaviye karar verildikten sonra bir tedavi planı gerçekleştirilmekte ve tüp bebek işleminden önce ihtiyaç duyulan bazı testler yapılmaktadır.

Tüp bebek tedavisinde ikinci aşama olarak bilinen yumurtlama aşamasında anne adayının birden fazla yumurta üretmesi için doğurganlık ilacı kullanılmaktadır. Tüp bebek tedavisinde en iyi sonuçları alabilmek için mümkün olduğunca fazla yumurta hücresi elde etmeye çalışılmaktadır.

Yumurta toplama aşaması olarak bilinen tüp bebek tedavisinin üçüncü aşamasında ise, cerrahi bir işlem ile yumurtalar alınmaktadır. Yumurta toplama işlemi ortalama yarım saat sürmektedir ve hasta anestezinin etkisinden geçene kadar tüp bebek merkezinde gözetim altında tutulmaktadır. Bu aşama başarısız olursa yani yumurta toplama işlemi gerçekleştirilemez ise yumurta donasyonu için işlemler başlatılabilmektedir.

Yumurtaların alındığı gün erkekten de sperm örneği alınma aşamasında dördüncü aşama yani sperm toplama aşaması denilmektedir. Erkekten sperm örneği alınmadan önceki üç gün cinsel aktivitenin gerçekleşmemiş olması gerekmektedir.

Aşamalar içerisindeki en önemli aşama olan döllendirme aşamasında ise steril tüp bebek merkezi laboratuvarlarında sperm ve yumurta hücresi döllendirilmektedir. Sperm yumurtaya girdiği zaman döllenmenin başlaması birkaç saati bulabilmektedir.

Embriyo transferinde transfer işlemi yumurta alımından en az iki ile yedi gün sonra gerçekleşmektedir.  Embriyo transferinden sonra kalan embriyolar sağlıklı ise dondurma işlemi de tercih edilebilmektedir.

Kıbrıs Tüp bebek tedavisinin son aşaması olan gebelik testinde transfer işlemini takip eden 12. Günde tedavinin sonucunu öğrenmek için kan yoluyla gebelik testi yapılmaktadır. Cyprus IVF gibi Kıbrıs tüp bebek alanında gelişmiş tüp bebek merkezleri sayesinde bütün aşamalar güvenle tamamlanıp sonuç beklenmektedir.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Seçimi Yaparken Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

Kıbrıs tüp bebek tedavisi uzun yıllardan bu yana çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin başvurmuş olduğu bir tedavi yöntemidir. Kıbrıs, tüp bebek alanında gelişmiş bir bölge olmasına karşılık, bu bölgeye tüp bebek amacı ile gelen insanlar diğer Kıbrıs’ın diğer bütün olanaklarından da oldukça memnun kalmaktadırlar. Kıbrıs’ı tüp bebek alanında popüler yapan nedenlerden bir tanesi de Kıbrıs’ta bulunan bazı tüp bebek merkezlerinin kaliteli hizmet anlayışı ile çalışmalar yürütüyor olmalarıdır. Kıbrıs tüp bebek merkezleri arasından seçim yaparken insanlar o tüp bebek merkezinin hekimlerine, hemşirelerine ve çalışma ortamlarına oldukça büyük dikkat etmelidirler. Kıbrıs tüp bebek tedavisinde en iyi sonuçları almak isteyen çiftler https://www.cyprusivf.net internet sitesini de sıklıkla ziyaret etmektedirler.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 16444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gebe Kalmaya Karar Vermek - Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Yazdı12 Kasım 2020 Perşembe 11:25
  • Ağrısız Doğum Nedir?05 Kasım 2020 Perşembe 17:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi05 Kasım 2020 Perşembe 17:49
  • Çin Takvimiyle Bebeğin Cinsiyeti Anlaşılır mı?19 Eylül 2020 Cumartesi 13:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Çalışmaları Neden Popüler?10 Eylül 2020 Perşembe 14:32
  • Kürtaj Hakkında En Çok Merak Edilen Konular14 Mayıs 2020 Perşembe 10:44
  • Mikro TESE ameliyatı13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:55
  • Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranları30 Mart 2020 Pazartesi 13:25
  • Gebelikte Korona Virüsü (COVID19)29 Mart 2020 Pazar 22:03
  • Ertesi Gün Hapı Nedir?22 Şubat 2020 Cumartesi 08:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim