• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Kiduga Oyuncakları Bebeğinizin Gelişimini Destekliyor

Kiduga Oyuncakları Bebeğinizin Gelişimini Destekliyor
Kiduga tarafından sunulan çocuk ve bebek oyuncakları bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimi başta olmak üzere pek çok alanda sağladıkları destekler sayesinde bebeğinizin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

 

Kiduga tarafından sunulan çocuk ve bebek oyuncakları bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimi başta olmak üzere pek çok alanda sağladıkları destekler sayesinde bebeğinizin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Bebek gelişimi için son derece önemli olan oyuncaklar, Kiduga ile birlikte ayrıcalıklı, işlevsel ve kullanışlı bir hale dönüşüyor.

kiduga-oyuncaklari1.jpg

Geliştirici Doğal Oyuncaklar

Her yaştaki kimse için oyun önemli olmasına rağmen bebekler ve çocuklar için oyun salt bir eğlence aracı olmaktan çok daha fazlasıdır. Bu bakımdan çocuklar oyun oynayarak kendilerini keşfeder, geliştirir ve dünyayı tanıyarak, yaşamdaki daha sonraki anları için hazırlık yapmış olurlar. Oyun ve oyuncaklar bebek ve çocukların dili olup dünya ile kurdukları iletişim boyutunu göstermesi açısından önem taşımaktadır. Duygularını sözel olarak aktarmakta yetersiz olan özellikle küçük yaşta çocuklar, oyunlar ya da oyuncaklar sayesinde hem duygularını hem de düşüncelerini ifade edebilmektedirler.

Aynı zamanda zor ve korkutucu olan duyguların ve deneyimler de yine oyuncaklar ile yansıtılır ve başta anne ve babası olmak üzere bebeklerin etrafları ile iletişim kurabilmelerine olanak tanımaktadır. Oyunlar ayrıca günlük yaşantılardaki benzer durumları yaratarak bu durumların üzerinden gelmeyi yine oyuncaklar ile öğrenmektedir.

kiduga-oyuncaklari2.jpg

Bebek gelişimi için oyuncaklar bu anlamlara sahipken, dikkat edilmesi gereken önemli nokta seçilen oyuncakların yapısı ve işlevidir. Piyasa koşulları içinde çocuklar için üretilen pek çok oyuncak, temelde oyuncak gibi görünmesine rağmen çocukların gelişimi için yararlı olmaktan öte son derece zararlı içeriğe sahiptirler. Bu türden oyuncaklar kimyasal barındırarak bebeklerin ve çocukların kimyasal ile temas etmesini sağlarlar, cinsiyetçiliğe yöneltirler ya da herhangi bir işlevleri olmadan çocuğun gelişiminin durmasına neden olabilirler. Bu bakımdan oyuncak seçimi için hem yapısı hem de işlevi büyük önem taşımaktadır.

Kiduga tarafından sunulan çocuk oyuncakları en başta Montessori felsefesi kapsamında hazırlanmaktadır. Montessori oyuncakları sıradan oyuncaklardan yapı olarak son derece farklıdırlar çünkü her şeyden öte çocuk gelişiminin sağlıklı bir şekilde olmasını temel alırlar. Buna göre Kiduga oyuncakları, çocukların hem keyifli vakit geçirmelerini desteklerken, bir taraftan da onların sağlıklı bir zihinsel ve fiziksel gelişim yaşamalarına olanak tanımaktadır.

Kiduga Oyuncaklarının Özellikleri Nedir?

Kiduga oyuncaklarının özellikleri temel olarak çocukların özgüvenlerini geliştiren, kendilerini ifade etme becerilerini arttıran, sosyal ilişkiler kurmalarını sağlayan, hata yapma yolunda yeni düzeltmeleri kendilerinin uygulayabilmelerine olanak tanıyan temel özelliklere sahiptir.

kiduga-oyuncaklari3.jpg

Sıradan oyuncaklar gibi kısa sürede çocukların sıkılmasının önüne geçen Montessori oyuncakları, her seferinde çocukların yeni oyunlar ve dünyalar yaratabilmesine olanak tanımaktadır. Bu bakımdan onların her zaman eğlenmelerini ve oyuncağın sağladığı yararlardan da faydalanmalarını mümkün hale getirmektedir. Bunun yanında kavramlar, şekiller, renkler ve semboller gibi pek çok noktayı da öğrenmesini sağlayan oyuncaklar, kendisinin temel motor becerilerinin gelişimi için de önemli yere sahiptirler.

Kiduga oyuncakları temel nokta olarak çocukların birey olduklarını kabul ederek hareket eden anne ve babaların tercihleri için üretilmektedir. Bu bakımdan çocuklara benlik bilinci ne kadar erken kazandırılırsa, çocuklardan alınacak karşılığın da o kadar fazla olacağı düşüncesi egemen olmaktadır. Böylece çocuklar kişiliklerinin hiçbir etki altında kalmadan en doğru noktalarını kendileri bulabilecekler ve oyuncaklar sayesinde de bunu ifade edebileceklerdir. Aynı zamanda özgüven geliştirici olan bu durum çocuğun başta anne ve babası olmak üzere diğer insanlarla da daha güvenli ve sağlıklı bir iletişim kurabilmesine olanak tanımaktadır.

kiduga-oyuncaklari4.jpg

Bir diğer özellik ise Kiduga oyuncakları tamamen organik malzemelerden yapıldığı için her çocuğun sağlıklı bir şekilde kullanabileceği yapıda olmalarıdır. Tüm bu özellikleri ile birlikte eğitici oyuncaklar arasında Kiduga ürünleri her zaman geliştirici, destekleyici ve yapıcı faydalar sunmaktadır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 14295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim