• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kilo aldırmayan atıştırmalıklar

Kilo aldırmayan atıştırmalıklar
Şeker oranı yüksek ve kalorili abur cuburlar yerine, ara öğünlerde kuru meyveler ve süt ürünlerinden oluşan sağlıklı ...

Şeker oranı yüksek ve kalorili abur cuburlar yerine, ara öğünlerde kuru meyveler ve süt ürünlerinden oluşan sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmek formunuzu korumaya yardımcı olur.

Kötü beslenmenin insan sağlığı ve hastalıklar açısından en az yüzde 30 oranında suçlu olduğunu 2000 yılının başlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından duyurulmuştu. Bu nedenle beslenmenin yeterli ve dengeli bir örüntü içerisinde olmasının da birçok kronik hastalıktan koruyucu etkisi olduğu da artık bilinen en önemli gerçeklerden biri olduğu her fırsatta yayınlanmıştı. Ve son çalışmalar özellikle diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanmada ve şişmanlığın hızla ilerlemesinde sağlıksız atıştırmalıkların ciddi rol oynadığına dair ipuçları vermektedir. Beslenme raporları bireyin kilo almaması ve diyabete yakalanmaması için ara öğünlerde yenilecek atıştırmalığın ilk olarak besin değeri yüksek, ikinci olarak da 25 ile 100 kalori arasında olmasının önemine dikkat çekmektedir. İşte size kilo aldırmayan 7 adet sağlıklı atıştırmalık.

HEM SAĞLIKLI HEM DOYURUCU


Dondurulmuş muz veya çilek: Bu lezzetli atıştırmalık maksimum 80 kalori. Yerli 1 adet muzu veya 6 adet büyük boy çileği, az miktar yoğurt ve toz vanilya karıştırılmış karışıma batırın ve buzlukta dondurun. İşte size müthiş bir dondurmayı aratmayacak kadar tatlı bir lezzet. Hem vitamin ve mineral hem kalsiyum hem de protein alarak dengeli bir ara öğün yaptınız.

Tarçınlı ayva: Ayvaları elma dilimi büyüklüğünde kesin. Bir yerde toz tarçın ile esmer toz şekeri karıştırın ve dilimlenmiş ayvaları bulayıp fırınlayın. 100 kaloriyi geçmeyecek nefis bir ara öğün.

Badem: 14 adet tuzsuz badem hem doyurucu hem lif içeriği ile sağlıklı. Az geldi demeyin yediğinizde tam doyuma ulaştığınızı göreceksiniz.

Tarçınlı süt: Çok acıktığınızda oda sıcaklığında az yağlı süre 1 adet dal tarçın atıp bekletin. Tarçın aroması çıktığında sütünüzü için. Hızla doyduğunuzu göreceksiniz.

Kuru meyveli yoğurt: İkindi vaktinde size düşük kalorili bir kurtarıcı. 1 çay bardağı yoğurda 1 adet kuru incir ve 1 adet kuru kayısı ince ince dilimleyip biraz buzdolabında bekletin. Acıktığınızda bu lezzetli karışımı yediğinizde tatlı ihtiyacı kesilecek ve hızla doyacaksınız.

Vanilyalı süt: Özellikle uyku bozukluklarında etkin olan bir atıştırmalık. 1 su bardağı az yağlı ve sıcak süte 1 tatlı kaşığı toz vanilyayı koyup karıştırın.

Kuru üzüm ve leblebi: Ara öğünlerde antioksidanlardan zengin olup hem de doymak mı istiyorsunuz. 1 yemek kaşığı beyaz leblebi ile 1 yemek kaşığı kuru çekirdekli siyah üzümü karıştırarak en aç olduğunuzu hissettiğiniz ara öğünde yiyin.

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim