• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Kilo vermek için olmazsa olmaz yağ yakıcı besinler

Kilo vermek için olmazsa olmaz yağ yakıcı besinler
Aşırı kilolardan kurtulmanın farklı yolları olsa da diyet yapmadan bazı besinlerin tüketimini artırarak vücutta birikmiş olan yağları yakabilir, sağlıklı kilo verebilirsiniz.


Aşırı kilolardan kurtulmanın farklı yolları olsa da diyet yapmadan bazı besinlerin tüketimini artırarak vücutta birikmiş olan yağları yakabilir, sağlıklı kilo verebilirsiniz. Sağlıklı diyette de amaç kasların yakılıp eritilmesi değil, vücutta asıl kilo yapan yağların eritilerek yakılmasıdır.

Diyetisyen Emel Terzioğlu Aslan kilo verme ile ilgili çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kilo vermede asıl olanın kasların yakılması değil, yağların yakılması olduğunun aştını çizen Aslan’a göre yağ yakan besin kaynakalrının tüketilmesi elzem. Yağ yakmada çok etkili olan besin kaynakları neler? İşte aşırı kilolardan kurtulmak için diyetsiz bir çözüm olarak sunulabilecek, yağ yağ yakan besinler listemiz.

Yağ yakan besinlerin tüketilmesi tek başına yeterli olmasa da, egzersizlerin düzenli olarak yapılması, beslenmenin düzene sokulması ile kesin sonuçların alınabileceğini belirtelim.


Yağ yakan besinler nelerdir?


1. Yeşilçay
 

Yeşilçay faydaları

Yeşilçay, içerisinde bulunan fenolojik bileşenlerle (epikateşin, epikateşin gallat, epigallokateşin, epigallokateşin gallat)  sayesinde vücutta depolanan yağlar yakılmaktadır. Bu da kilo vermede öncelikli olarak yapılması gerekenlerdendir. Yeşilçay termojenik yapısı ile metabolizmayı hızlandırarak kilo verilmesini sağlamaktadır. Diyetisyen Aslan; doktorunuzun yasaklamadığı sürece yeşilçayın tüketilmesi gerektiğini vurgularken, gebelik durumu olmayanların 2-3 bardak yeşilçay tüketilebilir.


2. Yoğurt
 

Yoğurt faydaları kilo verme

Kalsiyum deposu olarak bilinen taze ve organik yoğurt tüketimi göbek ve basen bölgelerindeki yağlanmayı azaltarak kilo alınmasının önüne geçiyor. Yağ yakıcı özelliğinin önplana çıkarılmasında içeriğindeki konjuge linoleik asit etkisi ile yağların yakıldığını da belirtelim. Yoğurt ayrıca protein içeriği sayesinde metabolizmanın da hızlanmasında etkili olmakta.

1 tabak  yoğurda 1’er çay kaşığı karabiber, zerdeçal ve keten tohumu ekleyerek tüketirseniz yağ yakma etkisi mamsimuma çıkarılabilir.


3. Kırmızı biber
 

Kırmızı biber faydaları kilo verme

Kırmızı biber içerisindeki kapsaisin maddesinin etkisi ile yağ yakmada etkilidir. Kapsaisin vücutta ısıya neden olduğundan, bu özelliği sayesinde metabolizmayı hızlandırdığı ve yağların yakılmasına etki ettiği bir gerçek. Reflü, mide asidi rahatsızlığı, bağırsak hastalıkları ve gastrit gibi hastalıklarınız yoksa kırmızı biber tüketimizi tavsiye ediyoruz.


4. Yumurta
 

Yumurta faydaları kilo verme yağ yakması

Kahvaltıların vazgeçilmez besin maddesi olan yumurta besin değeri açısından da özellikle çocukların tüketmesi konusunda çokça tavsiye edilmektedir. Yumurta içinde bulunan kolin maddesi, enerji harcamasını artırarak yağların yakılmasında etkili olmaktadır. Her sabah 1 adet yumurta tüketilmesi tavsiye edilmektedir.


5. Tarçın
 

Tarçın faydaları

Tarçın çayı en fazla tüketilen tarçın besini tüketim yoludur. Tarçın, polimerler içeriği ile vücuttaki glikoz düzeyini azaltarak yağ depolanmasını önlemektedir. Tarçın ayrıca insülin salınımını da dengeye sokmaktadır. Şeker hastalarının tatlı ve şeker isteğini azalttığından, özellikle diyabet hastalarının tarçınla tanışmalarında fayda var.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 37124 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim