• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Kimsenin Teşhis Koyamadığı Hastayı Kanser Olmaktan Kurtardı

Kimsenin Teşhis Koyamadığı Hastayı Kanser Olmaktan Kurtardı
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Sami Evirgen, yaklaşık 4 yıldır gezmediği hastane kalmayan hastasını kanser olmaktan kurtardı.

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Sami Evirgen, yaklaşık 4 yıldır gezmediği hastane kalmayan hastasını kanser olmaktan kurtardı.

Bursa'da gitmediği hastane, uygulamadığı tedavi yöntemi kalmayan Aylin Yılmaz, çareyi tavsiye üzerine gittiği Özel Hayat Hastanesi'nde buldu. Yapılan araştırmalar, incelenen MR'lar sonucu Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Sami Evirgen tarafından pankreasın kuyruk kesimindeki kistik tümör tespit edilen Aydın, kansere dönüşmek üzere olan lezyonu operasyonla alınarak sağlığına kavuştu.

Yaptığı başarılı operasyon sonrası Aylin Yılmaz ve Emine Turhan ile bir araya gelen Uzman Dr. Sami Evirgen, "Aylin hanım'ın 3 senelik bir hikayesi var. Birçok sağlık kuruluşuna tedavi için gitmiş, ancak bir sonuca varamamış. Kendisinden MR'larını istedik. Pankreasın kuyruk kesiminde gözden kaçan bazı lezyonları gördük. Kansere dönüşmesi yüksek ihtimal olan bir kesimi de tespit edilerek ameliyatla alındı. Bu kistten de kurtulmuş oldu" dedi.

Emine hanımın şikayetlerini dinledikten sonra MR incelemelerini de değerlendiren Evirgen, "Kronik pankreatit hastasıyla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Hem diyetini, hem de ilaç tedavilerini düzenledikten sonra hızla güzel sonuçlar aldık. Ağrıları belirgin bir şekilde azaldı. Diyetine dikkat ettiği sürece, güzel bir hayat onu da bekliyor" şeklinde konuştu.

Kronik pankreatit hastası olduğunu Dr. Evirgen sayesinde öğrendiğini belirten Turhan, "Bir süredir tedavi görüyorum. Daha önce gittiğim hastanelerde sonuç alamadım. Eve gönderildikten 4 gün sonra kötüleşmeye başlıyordum. Tekrar hastaneye yatıyordum. Herhangi bir teşhis konulamadı. Yaptığım araştırmalar sonucu buraya geldim. Şuan sağlığım yerimde. Her hangi bir atağım ve ağrım yok" dedi.

Yaklaşık 4 yıldır pankreatit rahatsızlığı çektiğini belirten Yılmaz ise, "Sürekli rahatsızlanıyordum. Gittiğim farklı hastanelerde teşhis konulamadı. Değerlerim kimi zaman çok düşük kimi zaman ise çok yüksek çıkıyordu. Emine hanım sayesinde bu hastaneye geldim. 4 yıl önceki MR'larıma varıncaya kadar hepsi tek tek incelendi. Diğer doktorların bulamadığı rahatsızlığımı Dr. Sami Bey fark etti. Teşhisi koyduktan sonra da tedaviye başladık. Kansere çevirebilecek lezyon olduğu için acil ameliyata alındım. Şimdi çok şükür çok iyiyim" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim