• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kırık nota hemen kızmayın

Kırık nota hemen kızmayın
Çocuğumun karnesinde iki kırık not getireceğini öğrendim. Çok sinirlendim ve kızdım... Sonrada pişman oldum. Sizce nasıl davranmalıyım?..

Çocuğumun karnesinde iki kırık not getireceğini öğrendim. Çok sinirlendim ve kızdım... Sonrada pişman oldum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ü.Ş./Artvin
Kolay olanı değil zor olanı yapın. Yani hemen kızmak yerine nedenlerini sorgulayın. Maalesef birçok anne baba kızarak ya da çocuğunu cezalandırarak sonuç alacağını düşünüyor... Belki kısa vadede soruna çözüm sağlıyor gibi görünse de uzun vadede daha fazla hayal kırıklığına neden olabilir.

ÇÖZÜME ULAŞIN
Çocuğunuzun neden bu iki dersten zayıf not aldığını araştırın. Zor mu geliyor, öğrenme sıkıntısı mı yaşıyor, öğretmenini mi sevmiyor ya da bu derslere gerekli ilgiyi göstermiyor mu? Bir ya da birkaç nedenden yola çıkarak bunları çözüme ulaştırmaya çalışın. Öğretmeni ile diyaloğa geçerek ondan da fikir alın. Ek ders aldırın, bir ödev ablası tutun ya da çocuğunuzla daha fazla etkin vakit geçirmeye çalışın.

Sosyal zeka ne demek?
Öğretmeni oğlum için "Sosyal zekası çok kuvvetli bir çocuk" diyor. Sosyal zeka ne demektir? K.E./Bolu
Sosyal zeka çoklu zeka teorisinin getirdiği yeni bir kavramdır. Sosyal bilincin yüksekliğini ifade eder. Çocuklarda gördüğümüz baskın sosyal zeka belirtileri, "Kanka" denebilecek arkadaşlarının olması, grupla beraber hareket edebilen, popüler, müsamere gibi etkinliklerde konuşmacı rolünde, sınıf içi bir organizasyon yapılacağı zaman öne atılan ilk çocuk olması ile kendini gösterir.

GRUP LİDERİDİR
Empati becerisinin kuvvetli olması arkadaşlarını iyi anlamasını sağlar. Dolayısıyla da sorunu olan birçok çocuğun ondan yardım beklentisi vardır. Ayrıca iyi bir beden dili okuyucusudur. Kişilerin anlattıklarından çok anlatmadığı diğer vücut işaretlerini izler. Grup lideridir. Küme çalışmalarında diğer çocuklar onun olduğu kümede olmak ister.

SİYASETÇİ OLABİLİRLER
Sosyal zeka aslında EQ'nun temel taşlarından biridir. Başarıda duygusal zekanın önemi artık tartışılmaz bir konudur. Bu nedenle sosyal zekası kuvvetli çocuk doğru yönlendirilirse siyasetçi, öğretmen, organizatör veya işadamı olabilir.

Mutlaka işitme testi yaptırın
Üçüncü sınıfa giden oğlum yazı yazarken heceleri atlıyor, yarım yazıyor. Öğretmeni bu konuda çok şikayetçi. Ne yapmalıyım? B.D./Çorum
Çocuğun birinci sınıfta okuma yazmayı öğrenirken geçirdiği süreci değerlendirmek gerekir. Eğer birinci sınıfta da dikkat sorunları, derste dalma, yazı yazmaya karşı isteksizlik, 15 dakikada bitecek ödevlerin iki-üç saatte bitmesi gibi bir durum varsa, o zaman uzmanlık isteyen bir sorunu olabilir. Özel öğrenme güçlüğü, disleksi, dikkat dağınıklığı ya da zeka ile ilgili sorunlar da gözlenebilir.

SÖZCÜKLERİ YUTUYORSA
Ancak öncesinde işitme problemi olup olmadığına baktırmanız iyi olur. Eğer çocuğunuzda artikülasyon sorunu var ise, yani bazı sesleri söyleyemiyor, yarım konuşuyor ya da sözcükleri yutuyorsa bu da soruna neden olabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim