• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Kırıkkale'de ailelere yönelik "Huzur Köy Aile Psikoeğitim Seminerleri" başladı

Kırıkkale'de ailelere yönelik "Huzur Köy Aile Psikoeğitim Seminerleri" başladı
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Huzur Köy Aile Psikoeğitim Seminerleri"nin açılış toplantısına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Müftülük konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Tekbıyıkoğlu, uyuşturucu ekonomisinin dünyanın 88 ülkesinden daha büyük bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti.

Konvansiyonel uyuşturucuların yanı sıra, sentetik uyuşturucuların da dünyanın gündeminde olduğunu aktaran Tekbıyıkoğlu, "Kırıkkale'de hayata geçirilen 'Huzur Köy Projesi', Türkiye'de sembol ve öncü bir proje oldu. Rehabilitasyonu yatılı olarak başlattığımız uygulama, başka örneği yok. O yüzden Kırıkkale'deki uygulamalarımızda başarılı olmak istiyoruz ki bu proje Türkiye'de genişlesin, yayılsın ve kurumsal bir yapıya ulaşsın." ifadelerini kullandı.

Vali Tekbıyıkoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji Planı'nda bu rehabilitasyon sürecinin kurumsal bir yapıya kavuşmasının talimatlandırıldığını bildirdi.

Türkiye'de böyle bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

"Paydaşlarımızla haftalık değerlendirme toplantıları yapıyoruz ve her hafta üzerine bir şeyler ekleyerek, bu çocuklarımızı tekrar toplumun içine kazandırmaya çalışıyoruz. Her ailenin çocuğu bağımlılık sarmalının içerisine düşebilir. O yüzden projenin başarısı çok ama çok önemli. Dünya bağımlılıkla mücadelenin yöntemlerini arıyor. Bağımlılığa düşmüş çocukların hakikaten aileleriyle birlikte yürütecekleri süreç çok önemli. Ailesiz olmuyor. Burada 3 ay boyunca verilecek eğitimlerin en önemli kısmı, ailelerin bu süreci nasıl yöneteceklerine, çocuklarını nasıl tekrar kazanabileceklerine ilişkin bir seminer ve eğitim programı. Yürütülecek sürecin lokomotifi olan Türk PDR Derneğine teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Türk PDR Derneği İl Başkanı Volkan Kutluca, Vali Tekbıyıkoğlu'na kitap takdim etti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, diğer ilgilerler ve aileler katıldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim