• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Kırşehir’de uzman doktor açığı giderek artıyor

Kırşehir’de uzman doktor açığı giderek artıyor
AHİ Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde emekli olan, çeşitli nedenlerle başka illere atanan, raporlu olan uzman doktorların görev yapmamaları sonucu bazı önemli branşlarda doktor açığının bulunduğu bildirildi.


AHİ Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde emekli olan, çeşitli nedenlerle başka illere atanan, raporlu olan uzman doktorların görev yapmamaları sonucu bazı önemli branşlarda doktor açığının bulunduğu bildirildi.

2016 yılında Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Kadın Doğum ve Hastalıkları bölümünde 4 doktorun emekli olması, bir doktorun raporlu olması sonucu ciddi oranda doktor ihtiyacı bulunuyor. Bu bölümde bir ara 3'e düşen uzman doktor sayısı yapılan iki atamayla birlikte 5'e çıktı. Ancak hala en az 3 Kadın Doğum ve Hastalıkları uzmanı doktoruna ihtiyaç olduğu öğrenildi. Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tek doktor olarak görev yapan Gastroenteloji uzmanı Doktor Bilal Ergül’ün Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne atanmasıyla bu bölümün hastalarına, dahiliye uzmanları bakarken, tedavi edilemeyen bazı hastaların da çevre illerdeki hastanelere sevk edildikleri öğrenildi. Çocuk cerrahisinde görevli Dr. Şeref Selçuk Kılıç’ın da başka bir ildeki hastaneye atanmasıyla bu bölümde hiç doktor bulunmuyor. Sekiz doktora ihtiyaç bulunan Radyoloji bölümünde halen 5 doktorun görev yaptığı ve en az 3 doktora ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde bazı bölümlerde doktor sayısının ise fazla olduğu öğrenilirken, Genel Cerrahide 11, göz hastalıklarında 8 doktorun görev yaptığı bildirildi. Kırşehir’de uzman doktor sayısının düşmesinin nedenleri olarak bazı uzman doktorların doktora yapmak istedikleri, ancak Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu taleplere olumsuz cevap vermesi nedeniyle bu doktorların diğer illere atanma talebinde bulundukları, kabul edilenlerin de bu nedenle Kırşehir’den ayrıldıkları öğrenildi.

Ayrıca Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi’ne gelen akademisyen sayısının sürekli artmasından dolayı Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’ndeki döner sermaye payının sürekli düştüğü, ücret adaletsizliğine neden olduğu, bu nedenle hastanede görev yapan doktorların başka illerdeki hastanelere ya da özel hastanelere gitmeyi tercih ettikleri ileri sürüldü.

 

Salih GÜNER-DHA
KIRŞEHİR 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim