• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kişi başı ambulans sayısında 5 kat artış!

Kişi başı ambulans sayısında 5 kat artış!
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Önceden 100 bin kişiye bir ambulans düşüyorken şu anda bu sayı 20 bine düşürüldü. Bu çok müthiş bir şey, bu noktaya gelinmiş olması gerçekten anlamlı" dedi.

Tuna, Sağlık Bakanlığı tarafından Eskişehir'e tahsis edilen 8 ambulans ve 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) özel donanımlı ambulansın İl Sağlık Müdürlüğü araç filosuna katılımı için Vilayet Meydanı'nda düzenlenen araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, acil servis araçlarının özellikle büyük şehirlerde sayısının fazla olmasının önemli olduğunu belirtti.

Yeni hizmete giren araçların, kentlilere ve sağlık çalışanları adına hayırlı olması temennisinde bulunan Tuna, şöyle konuştu:

"Önceden 100 bin kişiye bir ambulans düşüyorken şu anda bu sayı 20 bine düşürüldü. Bu çok müthiş bir şey, bu noktaya gelinmiş olması gerçekten anlamlı. Haberlerde görüyoruz, ambulanslar bazen olay yerine çok uzak noktalardan gitmek zorunda kalıyor. İleride kuracağımız komuta merkeziyle bunu önlemiş olacağız. Bu çalışmayla birbirine çeşitli mesafelerde bir çok istasyon oluşturup, ambulansları olay yerine anında yönlendirerek en kısa sürede müdahale yapmalarını temin edebilirsek, çok güzel bir hizmet sunmuş oluruz."

"Avrupa'ya hizmet veren bir il haline geleceğiz"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise yapılması planlanan 112 Acil Komuta Merkezi ile 112 Acil Servis alanındaki çalışmaları tamamlamış olacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda 600 yataklı devlet hastanesi alt yapı çalışmaları başladı, inşallah önümüzdeki günlerde onunda temellerini atacağız ve modern bir devlet hastanesine şehrimiz kavuşmuş olacak. Sağlık alanındaki İkinci büyük yatırımımız da bin 60 yataklı kampüs hastane, onunda ön yeterlilik ihalesi tamamlanmış durumda. Şehre kazandırdığımız 10'a yakın hizmetin resmi açılışını kısa süre sonra Sağlık Bakanımızında katılımlarıyla resmi açılışını yapmış olacağız. İnanıyorum ki, bu hizmetlerimiz tamamlandığında hem bölgemizden hem de Avrupa'dan, kente tedavi görmeye gelecekler. Bölgemizle birlikte Avrupa'ya hizmet veren bir il haline geleceğiz."

"21 olan ambulans sayısı 61'e ulaştı"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da, "Hem 112 Acil Servisi konusunda hem hastanelere ve ilaca erişim konusunda vatandaşımız sağlıktaki en kaliteli hizmeti hükumetimiz sayesinde almakta. Kentimizde 2002 öncesinde 21 olan ambulans sayısı 61'e ulaşmış durumda, bu da Eskişehir'e ve sağlığa verilen önemin bir göstergesi" ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Tuna, Koca, Can ve beraberindeki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 112 Acil Servis çalışanlarının katılımlarıyla araçların teslimi yapıldı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim