• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

KKKA'dan ölen kadın için özel mezar

KKKA'dan ölen kadın için özel mezar
Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ayşe Arslan'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Mecitözü ilçesi Boyacı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ayşe Arslan'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Mecitözü ilçesi Boyacı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

2011 yılında zehirli kenelerin bulaştırdığı KKKA hastalığından ilk ölüm Çorum'da gerçekleşti. Çorum'un Mecitözü ilçesinde çiftçilikle uğraşan 3 çocuk annesi Ayşe Arslan, yaklaşık 10 gün önce yüksek ateş, mide bulantısı ve kanama şikayetiyle Çorum Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ev hanımı olan Arslan, kene ısırdığının belirlenmesi ve bulguların KKKA hastalığını göstermesi üzerine OMÜ Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'na sevk edildi. Genç kadın, tedavi gördüğü hastanede dün öğleden sonra hayatını kaybetti. Ayşe Arslan'ın cenazesi, bu sabah yakınları tarafından hastane morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Mecitözü ilçesi Boyacı köyüne getirildi. Cenaze araçtan indirilmeden önce sağlık görevlileri tarafından tabutu taşıyacak olan vatandaşlara eldiven dağıtıldı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracından alınan Aslan'ın cenazesi, ip yardımıyla 3 metre derinliğindeki mezara indirildi. Aslan'ın cenazesi, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından özel olarak hazırlanmış yaklaşık 3 metre derinliğindeki mezarda toprağa verildi. Talihsiz kadının mezarı dezenfekte edildikten sonra kapatıldı. Cenaze töreninde Aslan'ın yakınları ağıtlar yakarken, genç kadının çocukları Caner, Halil ve Gökdeniz uzun süre gözyaşı döktü.

Öte yandan, Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri daha önce kene vakası olan ve KKKA nedeniyle ölümlerin yaşandığı riskli bölgelerde eğitim seminerleri başlattı. Kene vakalarına karşı daha duyarlı olunması çağrısında bulunan uzmanlar, "İnsanlar 'bu kene bizim kene' diye dikkate almıyor. Kene bizim olmaktan çıktı, mutasyona uğradı, öldürücü hale geldi" diye uyarıda bulundular. Vücuduna kene yapışanların keneyi kendileri çıkarsa dahi mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu konuda halktan da duyarlılık beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7187 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim