• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Klinik araştırma taraflarının dikkatine duyuru-14.11.2019

Klinik araştırma taraflarının dikkatine duyuru-14.11.2019
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Klinik araştırma taraflarının dikkatine duyuru yayımlandı.

Klinik Araştırma Taraflarının Dikkatine

Kurumumuz Elektronik Süreç Yönetimi Projesi kapsamında klinik araştırmalar başvurularının standardize edilmesi, verimli zaman yönetiminin sağlanması ve efektif bir veri tabanı oluşturulması amacıyla “Klinik Araştırmalar Modülü” geliştirilmiştir. Bu çalışma kapsamında Klinik Araştırmalar Modülü ile Klinik Araştırmalar Portalının entegrasyonu da sağlanmıştır. Modül, başvuru sahiplerinin kendi araştırmaları ile ilgili bilgileri güncel olarak takip edebilmesine, Kurumumuzun araştırmalara ait verileri efektif ve güncel olarak yönetebilmesine ve araştırma verilerinin yayımlandığı kamuya açık Klinik Araştırmalar Portalında da en güncel bilgilere daha kapsamlı biçimde ulaşılabilmesine olanak sağlamaktadır.

Klinik Araştırmalar Modülü gerekliliklerine istinaden güncellenen “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığına Yapılan Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuz” ile “Etik Kurullara Yapılan Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuz” 13/11/2019 tarihli ve E.3963 sayılı Makam Oluru ile onaylanmıştır. Kılavuzlar, 01 Aralık 2019 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olup Klinik Araştırmalar Modülü de bu tarihte kullanıma açılacaktır.

Bu nedenle, Klinik Araştırma Modülünün tanıtımının yapılması ve kullanımı hakkında bilgi verilmesi amacıyla klinik araştırma başvurusu yapan firma temsilcileri ile 22 Kasım 2019 tarihinde Kurumumuzda bir toplantı yapılması planlanmaktadır. Toplantıya, her firmadan bir temsilci katılım sağlayabilecektir. Toplantıya katılım sağlayabilmek için, duyuru ekinde yer alan formun doldurularak “[email protected]” mail adresine en geç 19 Kasım 2019 tarihi mesai bitimine kadar gönderilmesi gerekmektedir. Toplantı ajandası ile ilgili olarak firma temsilcilerine mail ile geri dönüş sağlanacaktır.

İlgililere önemle duyurulur.

Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığı

TİTCK Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığına Yapılan Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuz

Etik Kurullara Yapılan Klinik Araştırma Başvurularına İlişkin Kılavuz

KAM_Toplantı Katılım Formu


 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim