• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kocaeli Kamu Hastaneleri milli yazılım Pardus'a geçiyor

Kocaeli Kamu Hastaneleri milli yazılım Pardus'a geçiyor
Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği PARDUS'a geçme yolunda çalışma başlattı.

Milli İşletim Sistemi PARDUS'u yaygınlaştırmak amacıyla Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin, Hastane Yöneticileri, Müdürleri ve Sağlık Tesisleri Bilgi İşlem Sorumlularının katılımı ile Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonunda bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, TÜBİTAK PARDUS Proje Yürütücüsü Abdullah Erol tarafından yapılan sunumda PARDUS’un kurulumu ve programın özellikleri konularında detaylı bilgiler verildi. Erol "Açık Kaynak kodlu, yüksek performanslı, Türkçe destekli uygulamaları barındıran, kendisini sürekli güncelleyen, güvenli ve işlevsel olan PARDUS’ un kamu kurumları tarafından da kullanılmaya başlanması ve yaygınlaşması ile Ülke olarak önemli faydalar sağlayacağız” dedi.

Genel Sekreter Ergüney “PARDUS’a Tam Destek Veriyoruz”

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney "kişisel ve kurumsal olarak Milli yazılım çalışmamıza destek olmalıyız. Sağlık tesislerimiz ve Genel Sekreterliğimizde PARDUS Göçü için hazırlıklarımız başlamış durumda. Hastanelerimiz test çalışmalarını yapıyorlar. Tesislerimizde geçiş için karşımıza çıkabilecek sorunların tespitini yapıyoruz. Milli İşletim Sistemimizin yaygın olarak kullanılması için tam destek veriyoruz” diye konuştu.

Pardus Nedir?

Pardus, Türkiye’de TÜBİTAK tarafından geliştirilen GNU/Linux tabanlı milli işletim sistemidir.  Planlamasına 2003 yılında başlanmış olup ilk kararlı sürümü 27 Aralık 2005’ te yayınlanmıştır. Pardus adı, Anadolu Parsı' nın bilimsel adı olan Panthera pardus tulliana'dan gelmektedir. Pardus günümüze kadar birçok yenilikçi teknolojiyi içerisinde barındırmış ve güncel ihtiyaçlara göre geliştirilmektedir.

Ücretsiz Güvenilir Bir İşletim Sistemi

Açık kaynak özelliği sistemin şeffaf olmasını, bu da Pardus'un güvenilir bir işletim sistemi olmasını sağlamaktadır. Açık kaynak olmasının ikinci bir avantajı kötü niyetli programcıların virüs, trojen gibi zarar verici uygulamaları yazmasına engel olmasıdır. Son kullanıcılar Pardus kullanarak bütün zarar verici uygulamalardan kurtulmuş olmaktadır. E-Devlet uygulamalarına ve kurumsal belge yönetimi sistemlerine elektronik imza kullanarak rahatlıkla ve güvenle girilebilmesine imkan sağlayan Pardus işletim sistemi %100 Türkçe, Kurumsal gereksinimler için hazır olarak sunulmakta, TÜBİTAK tarafından her türlü yazılım desteği sağlanmaktadır. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim