• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Kocaeli'nin "çınarları" 60+ Aktif Yaşlanma Kulübü'nde kaliteli vakit geçiriyor

Kocaeli'nin "çınarları" 60+ Aktif Yaşlanma Kulübü'nde kaliteli vakit geçiriyor
Kocaeli'de yaşayan 60 yaş üstü bireyler, Körfez Belediyesince inşa edilen 60+ Aktif Yaşlanma Kulübü'nde düzenlenen çeşitli aktivitelere katılarak kaliteli vakit geçirme imkanı buluyor.

Körfez Belediyesince 60 yaş üstü kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla denize sıfır inşa edilen kulüpte akranlarıyla bir araya gelen bireyler, sağlık taramaları, oyun aktiviteleri ve gezi imkanlarından ücretsiz faydalanıyor. Belediye Başkanı Şener Söğüt: "Onların mutlu olduğunu görünce, bu ortamı sevdiklerini görünce, hakikaten ne kadar doğru ve güzel hizmet yaptığımızı anlıyoruz"

Körfez Belediyesince 60 yaş üstü bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle geçen ay hizmete açılan Yarımca Sahili'ndeki kulüp yoğun ilgi görüyor.

Kentin yoğunluğundan uzakta denize sıfır inşa edilen merkezde akranlarıyla buluşup ücretsiz ikramlar eşliğinde sohbet eden bireyler, birlikte kitap okuyup satranç ve tavla oynayarak keyifli vakit geçiriyor.

Ara ara düzenlenen gezi faaliyetleriyle güzel yerleri görme fırsatı bulan yaşlılar, merkezde ücretsiz sağlık taraması da yaptırabiliyor.

- "Çınarlarımızın mutlu olduğunu görünce, doğru hizmet yaptığımızı anlıyoruz"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AA muhabirine, ana hedeflerinin ülkeye yıllarca emek veren yaşlılara doğru hizmet sunabilmek olduğunu anlattı.

Kulübün haftanın 6 günü hizmet verdiğini, burada ücretsiz ikramların olduğunu dile getiren Söğüt, "Buraya ülkemize yıllarca hizmet etmiş, değer katmış çınarlarımızın hoşça vakit geçirecekleri bir mekan diyebiliriz. Buraya gelen misafirlerimiz, hakikaten çok mutlu olduklarını söylediler. Şu an 350 üyemiz var. Daha yeni açılmamıza rağmen iyi üye sayımız var. Bu sayının her geçen gün artacağına inanıyorum." dedi.

Söğüt, yaşlılara burada belirli aralıklarla sağlık taraması da yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Sadece sağlık taraması değil, birçok tarama yapılıyor. Tansiyon ve diğer hastalıkları bulunan hastalarımızın kontrolleri yapılıyor. Gazete, dergi, satranç ve tavla gibi çeşitli oyunlar ve aktiviteler var. Yaşlılarımızın, çınarlarımızın mutlu olduğunu görünce, bu ortamı sevdiklerini görünce, hakikaten ne kadar doğru ve güzel hizmet yaptığımızı anlıyoruz."

- "Burada olmaktan mutluyuz"

Merkeze ilk kez gelen 71 yaşındaki Güler Uğurluel de yaşlılar için bu tür mekanların gerekliliğine işaret ederek, deniz kenarına kurulan kulübün manzarasının kendilerini yenileyeceğini ifade etti.

Sağlıklı yaşamın en önemli unsurunun aktif yaşam sürmek olduğunu vurgulayan 70 yaşındaki Osman Oral da "Çok mutluyuz, çok güzel bir yer oldu. Burada olmaktan mutluyuz, dilerim bu hizmet her yere gitsin. Sahili ve denizi çok güzel. Bugün gezideydik, oradan geldik. Kütüphanemiz var orada, kitaplarımızı okuyup arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. 60 ve 70 üstü buradayız. Sağlıklı yaşam çok güzel." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim