• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

"Kolestrol diyet ve egzersizle kontrol altına alınabilir"

"Kolestrol diyet ve egzersizle kontrol altına alınabilir"
İç Hastalıkları uzmanı Dr. Yüksel Kaş, kolesterolün diyet ve egzersiz, gerektiğinde de ilaç kullanımıyla kontrol altına alınabilecek bir problem olduğunu belirtti.

Medicana Samsun Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü uzman doktorlarından Yüksel Kaş, kolesterolün diyet ve egzersiz, gerektiğinde de ilaç kullanımıyla kontrol altına alınabilecek bir sorun olduğunu belirtti. 

Kaş, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı bir yaşam için kolesterol seviyesinin kabul edilebilir sınırlarda tutulmasının önemli olduğunu belirtti. 

Kalp damar hastalıklarını önlemenin en etkili yolunun, risk faktörleri olan sigara, kolesterol, obezite, stres ortadan kaldırmaya yönelik yaşam tarzı değişiklikleri olduğunu dile getiren Kaş, "Bu da düzenli egzersiz yapmak, sigara içmemek ve beslenmeye özen göstermektir. Bu şekilde kalp damar hastalıklarını yüzde 80 oranında önlemiş olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaş, kalp damar hastalıkları için risk faktörü olan kolesterolü önlemede de egzersiz ve beslenmenin önemli rolü olduğunu, buna rağmen sorun devam ediyorsa ilaca başvurulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Öncelikle hastalar yaşam tarzlarını değiştirmelidirler. Buna rağmen hala yüksekse ilaç başlanır. Başlandığında da hayat boyu kullanılması gereken ilaçlardır. Nasıl ki tansiyon ilaçlarını tansiyonumuz düşünce kesmiyoruz, kolesterol ilaçlarını da normale inince kesmememiz gerekir. Yaşam boyu kullanılırlar. İlaç başlanınca da 3-6 aylık aralarla hekim tarafından kontrolleri yapılmalı. Kolesterol düşürücü ilaçlar bugüne kadar koroner kalp hastalığından ölümü, kalp krizini ve felci engellediği bilinen en etkili tedavilerden bir tanesidir. Dünyada birçok farklı ülkede yapılmış güvenilir çalışmalarda etkili ve güvenli oldukları kanıtlanmıştır. Bu veriler de bir araya toplanıp uluslararası kılavuzlara girmektedir. Biz hekimler de bu uluslararası kılavuzların verilerini pratikte hastalarımıza uygulamaktayız."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim