• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Kolonun altında 13 saat kalan ayağı doktorların çabasıyla kesilmekten kurtarıldı

Kolonun altında 13 saat kalan ayağı doktorların çabasıyla kesilmekten kurtarıldı
Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay'ın Antakya ilçesindeki evinde yakalanan 41 yaşındaki Muhammed Ülhak Işık'ın 13 saat kolonun altında kalan ayağı, doktorların yoğun çabası sonucu kesilmekten kurtarıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki evinin depremde yıkılması sonucu bir kızını kaybetmenin acısını yaşayan Muhammed Ülhak Işık, eşi, iki çocuğu ve kayınpederiyle enkazdan kurtulduğuna şükrediyor. Ayağından 6 kez ameliyat edilen Işık: "Uzun süre kolonun altında kalan ayağımda ciddi ezilme oldu. Sağ olsun doktorlar ve hemşireler ilgilendi. Yoğun süren tedavinin ardından ayağım kurtuldu"

Muhammed Ülhak Işık'ın eşi, iki kızı, oğlu ve kayınpederiyle oturdukları 6 katlı bina, Kahramanmaraş'taki 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkıldı.

Eşi, kızı, oğlu ve kayınpederini depremden 8 saat sonra, üzerine kolon düşen Işık'ı da 13 saat sonra enkazdan kurtaran yakınları, aynı saatlerde ailenin 13 yaşındaki kızı Rukiye Zişan'ın cansız bedenine ulaştı.

Ayağına kolon düşmesi sonucu yaralanan ve önce Gaziantep'e, ardından da Bitlis'e getirilen Işık, Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Burada 6 kez ameliyata alınan ve sağlık çalışanları tarafından tedavisi yakından takip edilen Işık'ın ezilen ayağı kesilmekten kurtarıldı.

Durumu iyiye giden Işık, AA muhabirine, kızını depremde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Deprem sırasında evde 6 kişinin olduğunu belirten Işık, şunları söyledi:

"Bir arada olmak için ara salona toplandık ve sarsıntının durmasını bekledik. Sonra bina yıkıldı. Kızımla kolonun altında kaldık. Eşim, diğer kızım, oğlum ve kayınpederim için yaşam üçgeni oluşmuştu. Birkaç saat öyle bekledik. Akrabalarımız gelip bizi kurtardı. Kayınpederim, eşim ve çocuklarım 8 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Biz de 13 saat kolonun altında kaldık. Bizi de çıkardılar. İlk tedavimiz Gaziantep'te yapıldı, sonra buraya getirdiler. Ailemin diğer fertleri iyi. Uzun süre kolonun altında kalan ayağımda ciddi ezilme oldu. Sağ olsun doktorlar ve hemşireler ilgilendi. Yoğun süren tedavinin ardından ayağım kurtuldu. Daha iyiye gidecek."

- "Bizi iğne deliği gibi yerden çıkardılar"

Işık, 5. katında oturdukları 6 katlı binanın tamamen yıkıldığını vurgulayarak, "Beşimiz kurtulduk ama kızım vefat etti. Akrabalarımız gelince uzun süre bağırdılar. Biz de hepimiz aynı anda bağırınca sesimizi duydular. Kazı yaparak, taşları kaldırarak bizi adeta iğne deliği gibi bir yerden çıkardılar. O şekilde kurtulduk." dedi.

Yaşadıkları korku ve acıyı unutmalarının mümkün olmadığını dile getiren Işık, "Enkaz altında kalmak çok zor bir durum. Vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifa, ailelere de sabır diliyorum. Gerçekten çok zor bir acı. Televizyonlardan da görüyoruz, gerçekten asrın felaketi. Çok büyük bir yıkım ve felaket oldu. Allah devletimize ve milletimize böyle bir felaket göstermesin. Hayatımız boyunca unutamayacağız." ifadesini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim