• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Konut Sigortası

Konut Sigortası
Genellikle bina özelinde gerçekleştirilen konut sigortası, olası tüm risklere karşı güvence sunar. Tam bir koruma sağlama hususunda da tercih edilen konut sigortası için şirketlerin sundukları hizmetlerde de değişkenlikler olabilir.

Genellikle bina özelinde gerçekleştirilen konut sigortası, olası tüm risklere karşı güvence sunar. Bununla birlikte isteklerin genişletilmesi söz konusu olabileceği gibi, konutla birlikte içerisindeki eşyaların sigortalanması da yapılabilir. Her türlü sabit tesisatın sigorta kapsamına girebilmesi mümkündür. Tam bir koruma sağlama hususunda da tercih edilen konut sigortası için şirketlerin sundukları hizmetlerde de değişkenlikler olabilir.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Gerçekleştirilecek konut sigortası ile ana ve ek teminatlar sözleşmede bulunur. Şirketlere göre farklılaşan bu teminatlara göre konut ve içerisindeki eşyaların korunması sağlanır. Ana teminatların başında yangın riski gelir. Her konut sigortasında var olan yangın riskine dair konut güvence altına alınırken infilak halinde de yine zararlar karşılanır. Bunların dışında konut sigortasının kapsadığı ek teminatlar arasında yardım hizmetleri, hırsızlık, ferdi kaza, cam kırılması ya da halk hareketlerinden etkilenme durumu bile olabilmektedir.

Hırsızlık durumlarına karşı da konut sigortası yapılabilir, çalınan malların hesaplaması sonucunda kayıplar karşılanır. Yardım hizmetleri özelinde ise su tesisat sorunları ya da elektrik, çilingir ve tamir işlerinde hizmet alınması söz konusudur. Böylelikle konut içindeki acil durumlarda hemen sigorta şirketi aracılığıyla sorunlar giderilebilir.

Konut Sigortası hakkında kapsamlı bilgi, uzman yardımı ve sigortadan faydalanmak için https://www.atabrokerlik.com/konut-sigortasi/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Doğal Afet Risklerinde Güvence

Çeşitli durumlara karşı ek teminatlarla korunma sağlayan konut sigortası doğal afetlerde de güvence verir. Su baskını, deprem, yanardağ, yer kayması veya fırtına-kar yağışlarından etkilenme durumlarında sözleşme limitlerine göre güvenceye sahip olunabilir. Konut sigortası zorunlu olmamakla birlikte çeşitli problemlerin teminat kapsamında alınmasıyla düzenlenebilir. Sadece ana teminatların olması halinde prim ödemeleri çok daha düşük seviyelerde olacaktır. Her ek teminatta sorumluluk artacağı için primlerde yükselir. Buna karşın konut sigortası ile çok daha üst düzey bir güvence sahibi olunabilir.

Konut Sigortası Yaptır

Yapılacak konut durumlarında mesken özellikleri ve bulunduğu coğrafi koşullara göre de teminatlar oluşturulur. Bölgenin dere yatağında olması ya da çay, nehir kenarında bulunması sel durumlarının olabilme ihtimali arttırır. Ayrıca fay hatları üzerinde olması da deprem açısından korunmayı mecburi hale getirebilir. Bu hususların tamamının değerlendirmeleri uzman sigortacılar tarafından yapılıp belirlenen şartlara uygun sözleşmeler hazırlanır.

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim