• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Konya Şehir Hastanesinde depremzedeler için "iyilik marketi" oluşturuldu

Konya Şehir Hastanesinde depremzedeler için "iyilik marketi" oluşturuldu
Konya Şehir Hastanesine başvuran depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için terlik, ayakkabı, çorap, giysi, bebek malzemeleri, kişisel temizlik ürünlerinin bulunduğu "iyilik marketi" kuruldu.

Başhekim Yardımcısı Emin Fatih Vişneci: "Burada diş macunundan tutun tıraş malzemelerine, iç çamaşırından şampuana kadar hemen hemen her şey bulunuyor. Bebekler için mama, süt var. Depremzede hasta yakınlarımız için de her şey düşünüldü"

Konya Şehir Hastanesi çalışanları, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hastaneye başvuran depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kampanya başlattı.

Yardımların büyümesi, malzemelerin çoğalması üzerine hastane yönetimi, acil serviste uygun bir odada "iyilik marketi" olarak adlandırılan bir alan oluşturdu.

Kamu kurumları, Türk Kızılay, belediyeler ve çalışanların desteğiyle hazırlanan oda, küçük bir markete dönüştü.

- Depremzedenin ihtiyacı olan her şey karşılanıyor

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Emin Fatih Vişneci, AA muhabirine, deprem sonrası hastaneye başvuran depremzedelerin kıyafetlerinin yıpranmış olduğunu fark eden sağlık çalışanlarının kıyafet ve hijyen malzemesi temin etmek için girişimde bulunduğunu söyledi.

Durumun ciddiyeti üzerine kamu kurumları ve Kızılay tarafından da ürün temininin devam ettiğini aktaran Vişneci, malzemelerin çoğalması üzerine bir odayı kullanmaya başladıklarını anlattı.

Vişneci, acil serviste depremzedelere hizmet verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Gelen aileleri giydirdik hem de taburcu olanlara eksik neleri varsa temin ederek gönderdik. İlk başta hijyen malzemeleri ve iç çamaşırı ihtiyacıyla başladık. Acil ortamında üzerilerinde daha yeni kıyafetler olmasını sağladık. Daha sonra kamu kurumlarımız da hassasiyet gösterdi, dış giyim de temin etmeye başladık. Burada diş macunundan tutun tıraş malzemelerine, iç çamaşırından şampuana kadar hemen hemen her şey bulunuyor. Bebekler için mama var. Depremzede hasta yakınlarımız için de her şey düşünüldü."

İyilik marketinin 24 saat hizmet verdiğini vurgulayan Vişneci, "Sağlık personeli arkadaşlarımız, sosyal hizmetler uzmanlarımız ve psikologlarımız aktif çalışıyor. Hastalarımız ihtiyaçlarını kendileri de buradan alabiliyor. Bazen de hemşire arkadaşlarımız ihtiyaçlarını odalarına götürüyor." dedi.

Hastanenin Tıbbi Sosyal Hizmetler Birim Sorumlusu Önder Kalkan da acilde karşılanan depremzedelerin ilk ihtiyaçlarını temin etmek amacıyla iyilik hareketine başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm hastalarımızı ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Bunu üç aşamada değerlendirdik. Geliş, yatış ve taburcu aşaması olarak. Geliş aşamasında depremden kaynaklı olan durumun giderilmesi, yatış aşamasında kişisel hijyen, pijama, terlik gibi ürünlerin tedarik edilmesi, sonrasında taburculuk aşamasında ise dış giyim çeşitlerini bulunduruyoruz. Kalacakları yeri AFAD, belediye ve diğer kuruluşlarla görüşerek tüm kaygılarını gidererek olabildiğince rehabilite edilmiş halde depremzedeleri göndermeye çalışıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim