• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 27 °C

Konya'da 16 yıl bekledikten sonra böbrek nakledilen hasta, bağışçı aileye minnettar

Konya'da 16 yıl bekledikten sonra böbrek nakledilen hasta, bağışçı aileye minnettar
Konya'da yaşayan İsmail Karaduman, geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen genç kızın böbreğinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Böbrek nakli yapılan İsmail Karaduman: "Böbrekleri nakledilen kız kardeşimin ailesine çok teşekkür ediyorum. Ölen kardeşimin de mekanı cennet olsun. Onlar bir can kaybetti ama 4 evlat kazandı. Allah razı olsun"

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam eden iki çocuk babası İsmail Karaduman (44), gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 yıldır karnının içine sıvı verilerek zararlı maddenin vücuttan dışarı atılması yöntemi olan periton diyalize girdiğini anlattı.

Sağlık sorununun askerliğini yaptığı sırada başladığını ifade eden Karaduman, şunları kaydetti:

"Doğuştan kalbim delikti. Askerdeyken ameliyat oldum. 3-5 yıl sonra enfeksiyon kaptım ve böbreklerimi kaybettim. Son zamanlarda iyice tükenmiştim. Böbrek çıkınca naklim yapıldı. Böbrekleri nakledilen kız kardeşimin ailesine çok teşekkür ediyorum. Ölen kardeşimin de mekanı cennet olsun. Onlar bir can kaybetti ama 4 evlat kazandı. Allah razı olsun."

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı da Karaman'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Arife Korkmaz'ın (22) sağ böbreğini Karaduman'a naklettiklerini söyledi.

Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu, birkaç gün içinde taburcu edeceklerini dile getiren Tavlı, organ naklinin önemine değindi.

Organ bağışı konusunda Türkiye'nin, Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında çok ön saflarda olmadığını dile getiren Tavlı, "Bizim isteğimiz kadavradan nakillerin artması, canlıdan nakillerin azalması. Ülkemizde yüzde 70 canlı vericili nakil yaparken, yüzde 30 kadar kadavradan nakil yapabiliyoruz. Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerde heba olan organların yaşamsal fonksiyonlarını sağlayabilmesi için ihtiyaç duyan kişilere nakledilmesi bir öncelik." diye konuştu.

Ersin Uğur yönetimindeki 70 ABN 622 plakalı motosiklet ile Hasan Yalçın'ın kullandığı 70 ABM 796 plakalı motosiklet, 27 Mart'ta Karaman-Mersin kara yolunun 3'üncü kilometresinde yolun karşısına geçirilmeye çalışılan koyun sürüsüne dalmıştı. Kazada sürücüler ile arkalarında bulunan Yasemin Ersarı ve Arife Korkmaz yaralanmış, 11 koyun telef olmuştu.

Kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Arife Korkmaz'dan alınan kalp, karaciğer ve 2 böbrek, dört hastaya nakledilmişti.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim