• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Antalya'da Gerçekleşti

Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Antalya'da Gerçekleşti
Mehmet Müezzinoğlu, Antalya'da 81 ilin Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterleri, Halk Sağlığı Müdürleri ve Bakanlığın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen Koordinasyon ve Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'na katıldı.

"Başarıyı ileri taşımak için mücadele ediyoruz"

Bakan Müezzinoğlu, toplantıda dört temel başlığı konuşacaklarını, sağlık politikalarını ve sağlıkta gelecek vizyonunu şekillendireceklerini vurguladı. Sağlık alanında önemli bir başarı yakaladıklarına dikkati çeken Müezzinoğlu, bu başarıyla öğünmediklerini, daha ileriye taşıyabilmek için mücadele ettiklerini söyledi.

İkinci konunun sağlık bilimlerinde Türkiye olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Dünya ile yarışta tıp ve sağlık biliminde dünya ile yarışabilir olmak, bu iddiada olmak 2023 hedeflerimizin olmazsa olmazlarının başında gelir. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurumsal yapı itibari ile eğitimi ve araştırmayı çok daha güçlü yapabilecek yapısal alt yapıyı kurduk. İstiyoruz ki Türkiye tıp ve sağlı alanına bütün gelişmelerde takip eden değil, gelişmeleri uygulayan ve takipçi değil gelişmelerin içinde olan bir süreci daha iyi noktalara taşıyacağız" dedi.

 “3 yılda 90 bin yatak kapasitesi”

Bakan Müezzinoğlu, üçüncü başlığın sağlık endüstrilerinde Türkiye olduğunu belirterek, "Kamu ve özel işbirliğiyle 30 bin şehir hastanelerinin ihale süreci bitti, inşaat süreci başladı. Türkiye'nin sağlık yatırımları ve fiziki mekanları bu ülke 3 yıl içinde tamamlamış olacak. Hastane kapasitesini yenileyen dünyada bir başka ülke yok. Bu yıl itibari ile 10 bin kamu özel işbirliği ile 10 bin kamu olarak yapılacak yatak kapasitesi ile bu sayı 90 bine tamamlanacak. Bunun yanında tıbbi donanım ve teknolojileri getirerek övünmeye devam edemeyiz, Türkiye'de bunları yerli üretimle yapmalıyız" ifadelerine yer verdi.

“2015 yılında 500 bin yabancıya sağlık hizmeti sunuldu”

Dördüncü başlığın sağlık turizmi olduğunun altını çizen Bakan Müezzinoğlu, reel olarak kapasiteleri değerlendirdiklerinde, hekimlerin birikimi ve tecrübesine bakıldığında gelinen noktanın yeterli olmadığını dile getirdi.

Müezzinoğlu, şu anda 29 sağlık bölgesi olduğunu ve bunu 31'e taşıyacaklarını bildirdi. Sağlık turizmiyle ilgili yeni yapısal bir kurumun oluşmasına yönelik çalışmaları olduğunu anlatan Müezzinoğlu, bunu hükümete sunduktan sonra yasalaştırarak, yeni bir dinamiği şekillendireceklerini kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında son dönemde yaşana terör olaylarına değinerek, şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Müezzinoğlu, 19 Şubat tarihinin evlilik yıldönümü olduğunu hatırlatarak, eşi Faize Müezzinoğlu'na 39 yıl için teşekkür etti.

Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim