• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Koroner Arter ve Kalp Yetmezliği Hastalığında EECP Tedavisi

Koroner Arter ve Kalp Yetmezliği Hastalığında EECP Tedavisi
EECP tedavisi gelişmiş ülkelerde yapılan maliyet düşürmeye yönelik çalışmalar neticesinde ortaya çıkmıştır.

EECP ( Enhanced External Counterpulsation ) Güçlendirilmiş Harici Konturpulsasyon Koroner Arter Hastalıklarında ve Kalp Yetmezliği tedavisinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Tedavi 1995 yılında FDA ( Food & Drug Administration ) Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanmasından sonra, Amerikada hızla yayılmaya başlamıştır. Halen, New York city Christ hospital and Medical Center, Clevland Clinic, Beth Israel medical center, John Hopkins, John F. Kenedy Medical center, Mayo Clinic, Miami Heart Institute, Texas Heart Institute, New Jersey Medical School, Colombia University, State University of New York, University of pitsburg, San Francisco - University of California, Gainesville - University of Florida ve University of Virginia gibi önde gelen Üniversite ve Merkezlerde kullanılmaktadır. 2000 yılı sonlarında 250 olan merkez sayısı günümüz itibariyle 1000' i aşmıştır. Amerika dışında 50' yi aşkın merkezde kullanılan sistem Hindistan, Kanada, Pakistan, Ürdün , İran, Fransa, Endonezya, Suudi Arabistan, İtalya, İrlanda, İsviçre, İngiltere ve Almanya’da kullanılmaktadır.

EECP Tedavisi Ülkemizde Ankara Kavaklıdere Kardiyoloji Tedavi Merkezinde , İstanbul Memorial Hastanesi , İstanbul Amerikan Hastanesi ve İzmir' de Girişim Özel kalp Merkezinde, Kocaeli Üniversitesinde ve Gaziantep Konukoğlu hastanesinde kullanılmaya başlanmıştır. Türk Kardiyoloji Derneğinin olumlu görüşü ile Türk Tabipler Birliği 21 Ocak 2002 tarihinde Birim Fiyatını belirlemiştir. Buna göre Meclis hastaları, Özel Sigorta Hastaları, Anlaşmalı Kurum Hastaları ve Banka Hastaları tedaviden ücret ödemeden yararlanabilmektedirler.

EECP Sistemi, Çok Merkezli çalışmaları yapılmış ve kendisini ispatlamış bir sistemdir. 2000 yılı sonlarında Sistem Kalp yetmezliği için de FDA Onayı almıştır. By - Pass veya PCI / balon tedavisi görmüş ancak tekrar Damar Tıkanması gelişmiş hastalarda, Maksimum Medikal Tedavi altında olduğu ve girişimsel tedaviler yapıldığı halde Angina Semptomu devam eden hastalarda ( Refrakter Angina Pectoris) , Koroner Arter Anatomisi PCI ya da By - Pass yapılmasına uygun olmayan hastalarda, PCI veya By - Pass olmak istemeyen Hastalarda, eşlik eden hastalıklardan ötürü ( Diyabet, Solunum Yetersizliği , Böbrek Yetersizliği gibi ) Cerrahi veya PCI girişimi yapılması uygun olmayan hastalarda başarı ile uygulanmaktadır.

EECP tedavisinden sonra hastaların yaşam kaliteleri artmakta, paket taşıyabilmekte, Anjin Atakları nadiren görülmekte, daha az ilaç gereksinimi duymakta, yeniden işlerine dönebilmekte, kendilerine güven duymakta ve egzersiz yapabilir hale gelmektedirler. EECP Tedavisi günde 1 saat, Hafta sonları hariç- hafatada 5 veya 6 gün ve 7 hafta süre ile yani 35 gün, sürmektedir. Hastalar tedaviye ayakta gelip tekrar işlerine devam edebilmektedir. Sarf Malzemesinin kullanılmadığı EECP Tedavisinde, provoke edilen kolleteraller, damar ağı oluşturarak Kalp Kasının beslenmesi sağlanmaktadır. Ancak aktif spor yaşamı ile sağlanabilecek, damar ağı oluşması ve Kalp Kasının beslenmesi olgusunu, EECP Cihazı çabuklaştırmakta ve bunu yapamayacak hasta kişilere kalplerini güçlendirme imkanı tanımaktadır. Başarı oranı % 85 lerin üstünde olan EECP tedavisi hastalarının 5 yıl içersinde tekrar şikayet etme oranı % 5 seviyelerindedir. Sistem, sonuçları kalıcı olması yanında, son derece güvenilir, hiç bir riski olmayan ve girişimsel olmayan bir yöntemdir.

Sistem hakkında detaylı bilgilere www.eecp.com.tr sitesinden ulaşabilir, günümüze kadar yapılmış Klinik çalışmalar, Bilimsel Yayınlar, Basın Bildirileri' nin tam metnine ulaşabilir, uygulayıcı doktorların görüşleri, hasta intibaları gibi konularda bilgi edinebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim