• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Koruyucu burun cerrahisi ile doğal bir buruna sahip olabilirsiniz

Koruyucu burun cerrahisi ile doğal bir buruna sahip olabilirsiniz
Son yıllarda kadın ve erkekler tarafından en çok tercih edilen estetik ameliyatlarının başında burun estetiği ameliyatları geliyor.

 

Son yıllarda kadın ve erkekler tarafından en çok tercih edilen estetik ameliyatlarının başında burun estetiği ameliyatları geliyor. Ameliyatı sonrası iyileşme süresini kısaltan koruyucu burun cerrahisi ise son zamanlarda sık uygulanan bir yöntem haline geldi. KBB Uzmanı Op. Dr. Hünkar Batıkhan koruyucu burun cerrahisi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Koruyucu burun cerrahisi ile dokulara zarar verme oranı düşüyor

Koruyucu burun estetiğinin son yıllarda öne çıktığını ifade eden KBB Uzmanı Op. Dr. Hünkar Batıkhan şunları aktardı: ”Burun orta bölme ve burun çatısı olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Burnun orta bölmesi dediğimiz septum burnu iki eşit parçaya böler. Koruyucu burun cerrahisinde tüm işlemler burun deliklerinin içerisinden gerçekleştirilir. Koruyucu cerrahideki amaç, burun sırtına dokunmadan, burun sırtını fazla açmadan ya da en az dokunarak, kıkırdak yapıyı çıkarmadan septum dediğimiz kıkırdaktan görünmeyen yerden bir segment çıkartarak burun üstündeki kıkırdakları kesmeden aşağı doğru indirmektir.”

İyileşme süresi kısalıyor

Dr. Batıkhan, ameliyat yöntemi hakkında şu bilgileri verdi: “Hastanın burnunda büyük değişiklikler yapılması gerekmiyorsa koruyucu burun cerrahisi uygulanabilir. Koruyucu burun cerrahisi sayesinde modern aletler kullanarak mümkün olduğunca burun kıkırdaklarını kesmeden kendi doğal yapısı ile iyileşmesini sağlıyoruz. Kapalı cerrahi ile burun içinden tüneller açarak burun kıkırdağını indirme işlemi uygulanmaktadır. Amaç yüksekte kalan kıkırdak köprüyü aşağı indirmektir. Biz bunu kapalı yöntemlerle septumu alarak indiriyoruz. Doğal olarak hastanın burun sırtına ciddi bir müdahale yapmıyoruz. Özellikle seçilmiş vakalarda, asimetrik vakalarda, daha önce ameliyat olmamış, revizyon olmamış vakalarda özellikle tercih ettiğimiz bir yöntemdir.”

Koruyucu Burun Cerrahisi’nin Avantajları:

• Koruyucu burun cerrahisi kapalı yöntemle rahatlıkla yapılmaktadır. (Açık yöntemle de olur ama ufak bir kesi açılır, bu kesi zamanla kaybolur.)
• Burun sırtı çok hızlı iyileşir. Diğer yöntemlere göre kıkırdak geçişleri daha düzenli olur.
• Diğer yöntemlere göre daha az dokuya zarar verir. Burun sırtını korur, daha az ödem ve morluk oluşturur.
• Komplikasyon oranı azdır. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim