• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Kozmetik firmalarının dikkatine duyuru-10.09.2019

Kozmetik firmalarının dikkatine duyuru-10.09.2019
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Kozmetik firmalarının dikkatine duyuru yayımlandı.

KOZMETİK FİRMALARININ DİKKATİNE

Sektör memnuniyeti ve gelen yoğun talepler doğrultusunda ÜTS’de güncellemeler ve iyileştirmeler devam etmektedir. Yayınlanan son sürümle yapılan değişiklikler ile ilgili olarak;

- Kozmetik Ürün güncelleme ile formülasyon bilgisinin güncellenmesi sağlandı. Bu kapsamda uygun bulunan formülasyon güncellemesi artık barkod değiştirilmeden yapılabilecektir. Ancak formülasyon güncelleme talepleri Kozmetik Ürünler Dairesi’nin kontrolünde olacaktır. Bu kontroller formülasyon güncelleme gerekçesi alanına hangi bileşenin hangi oranda değiştiğini ve bu değişimin diğer bileşenlere etkisinin yazılması ve yeni formülasyona ait ürünün güvenliliğinin değişmediğini gösteren ÜGD raporunun yüklenmesi ile yapılacaktır. Ürünün sınıfını (işlev kodunu) değiştirmeyecek, bir bileşenin %20 den fazla oranda değişmediği ve ürünün güvenliliğini etkilemeyecek talepler kabul edilebilir olacaktır. Kriterlere uymayan başvurular reddedilecek ve ürünler bir önceki haline geri dönecektir.

- TITCK ve UZEM Kozmetik Ürün Listele / Detay görüntüleme sayfalarında bu güncellemelerin gösterilmesi sağlandı.

- Firmalara kozmetik ürün güncelleme bildirimi yaparken güncelleme açıklaması girmelerinin zorunlu tutulması sağlandı. Bu güncelleme ile hiçbir değişiklik yapmadan yenilenen ürün bildirimlerinin hem Kozmetik ürünler Dairesinin iş yoğunluğu arttırması hem de yeni başvuruların incelenme sürelerinin uzaması engellenmiş olacaktır. Detaylı açıklama girmeyen başvurular incelenmeden reddedilecektir.

- Kozmetik Ürünler için reddet işlevi geliştirildi. Bu kapsamda daha önce kaydı alınan ancak değişiklik gerekçesini detaylı olarak açıklamayan başvurular reddedilecek ve ürünler bir önceki hallerine geri dönecektir. Aynı durum daha önce eksiklik verilmesine rağmen talep edilen güncellemelerin yapılmadığı ürünler içinde geçerli olacaktır.

- ÜTS Ürün Bilgi Bankası kozmetik tarafı sorgu kriterleri düzenlendi. Sektörden gelen talepler doğrultusunda sorgulamalar sadece “Piyasaya Arz İsmi” ve “Barkod Numarası” ile yapılacaktır. Tüm ürünlerinin tek sayfada görünmesini ürün bazında arama yapılmasını talep eden firmalar için ürün adına “Marka” adlarını yazmamaları önem arz etmektedir.

- Kozmetik ürün listele ekranlarında Kayıt No bilgisi eklendi. ÜTS’de gereklilikleri ve Kozmetik Mevzuatı gereklilikleri tamamlanmış kayıt altına alınan ürünlere kayıt numarası verilmeye başlanmıştır.

- Kozmetik Firması kaydı sonrasında ekrana gelen uyarı yazısı güncellendi. 27.06.2019 tarihinde yapılan duyuru ile artık fiziki evrak gönderimi olmayacağı duyurulmuştur. Bu kapsamda uyarı yazısı da güncellenmiştir.

- Ürün Takip Sisteminde ürün durumları ile ilgili olarak;

• İncelemeyi bekliyor: Evrak inceleme sürecine girmemiş demektir. Bu durumda firma başvurusunu geri çekebilir güncelleme yapabilir.

• İncelemede: Kozmetik Ürünler Dairesi ilgili birim uzmanı tarafından inceleme süreci başlatılmış demektir. Bu süreçte geri çekme işlemi yapılamamaktadır.

• Eksiklik bildirimi yapıldı: Ürünle ilgili eksiklikler vardır. Firma gerekli güncellemeleri yaparak tekrar başvurmak zorundadır.

• Evrak incelenme sonlandırıldı: Ürün incelemesi tamamlanmış. Kayıt no verilerek kaydı alınmış demektir.

İlgililere önemle duyurulur.

Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3964 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim