• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Krizin vurduğu For You, iflas ertelemeye girdi

Krizin vurduğu For You, iflas ertelemeye girdi
Aziz Zapsu'nun başkanı olduğu For You mağazaları iflas erteleme sürecine girdi. İflas erteleme talebinin nedeni ise global kriz olarak gösterildi.

Aziz Zapsu'nun başkanı olduğu For You mağazaları iflas erteleme sürecine girdi. İflas erteleme talebinin nedeni ise global kriz olarak gösterildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu’nun kardeşi Aziz Zapsu’nun ortak olduğu Türkiye’nin ilk indirimli kozmetik ve bakım ürünleri zinciri For You’nun iflas erteleme talebi kabul edildi. Dün yapılan açıklamada, şirket tarafından iflası erteleme talebiyle T.C. Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurulduğu ve mahkeme tarafından 1 Haziran tarihinde İflas Erteleme talebi ile ilgili olumlu karar verildiği belirtildi. İflas erteleme, şirketin çalışır duruma getirilmesini ve bu yolla mevcut borçları ödemeyi sağlıyor. Aziz Zapsu’nun doğrudan ve dolaylı payları ile azınlık ortağı olduğu For You Mağazacılık A.Ş., paylarının büyük çoğunluğu Sevenoaks Finance Holding’in ve destek veren fonlardan Amerikalı AIG’nin. For You’dan yapılan açıklamada, tüm dünyayı ve özellikle uluslararası şirketleri etkileyen global ekonomik krize yatırım safhasında yakalandıkları için daha çok etkilendikleri ifade edildi. İflas ertelemenin istenmesinin gerçek nedeninin de global krizin etkileri olduğu vurgulandı.
For You’dan yapılan açıklamada, “Bu iflas erteleme talebinin başarısı başta ortaklar olmak üzere, çalışanların, tedarikçilerin, müşterilerin işbirliğine ve desteğine ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Nitekim dünyadaki örneklerinde de bu tür şirketler için aynı nitelikte ve hatta daha fazla destekler verilmekte ve bunlar ekonomiye kazandırılmaktadır” denildi.

Demir Sabancı’ya satacaktı
Aziz Zapsu, geçen yılın sonuna doğru durumu iyice bozulan şirketi Demir Sabancı’ya satmayı planlıyordu. Anlaşma masasına oturan gruplar son anda anlaşamamış, Demir Sabancı Sedes Holding bünyesinde Gratis ismiyle perakende sektörüne kendisi giriş yapmıştı. Demir Sabancı, Gratis Uzman Perakende Mağazalarıyla kişisel bakım ve kozmetik işine girdi.
Türkiye’nin ilk indirimli kozmetik ve bakım ürünleri zinciri For You, Türkiye genelindeki 198 mağazasından 73’ünü 1 Ocak itibarıyla kapatmıştı.
For You’da büyüme planlarını sekteye uğratan en önemli etkenin ise eczanelerin yanı sıra marketlere de ilaç satışının önünü açacak yasal düzenlemenin bir türlü yapılamamış olması gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu düzenlemeye yanaşmaması For You’nun Türkiye planlarını revize etmesine sebep oldu.

İflas erteleme süreci nedir?

İflas ertelemesi, mali durumu bozulmuş ve iflasın eşiğine gelmiş anonim şirketlerin, mali durumunun iyileştirilmesinin mümkün olduğuna dair bir iyileştirme projesini mahkemeye sunmaları ve mahkemenin de projeyi ciddi ve inandırıcı bulması halinde, iflasın ertelenmesine karar vermesine ilişkin süreci ifade ediyor.
Bu süreçte mahkeme tarafından öncelikle ihtiyati tedbir kararı verilerek şirket aleyhindeki takipler durduruluyor, şirket malları korumaya alınıyor. Bu şekilde davacı şirket mallarının satışlarının önlenmesi ve şirketin faaliyetine devam etmesi sağlanıyor.

(Radikal)

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim