• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Kudret International Hospital Hastanesi hizmete açıldı

Kudret International Hospital Hastanesi hizmete açıldı
32 bin yatak kapasitesi önümüzdeki bir yılda, diğer yarısı da 2016 yılı sonu itibari ile hizmete girecek.

Kudret Sağlık Grubu’nun üçüncü hastanesi Kudret International Hospital, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile açıldı.

Kudret Göz Hastaneleri ile 13 yıldır sağlık sektöründe ‘önce insan, önce sağlık’ felsefeni benimseyen Kudret Sağlık grubu, 13 farklı branşta 100 kişilik çalışan kadrosu ve ileri teknolojisi ile donatılmış akıllı hastanenin kapılarını açtı. Hastanenin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye’de sağlık geçtiğimiz 10 yıl içerisinde değişim ve dönüşümü yakaladı. Ama yeni yeni başarılara da susamış bir toplumuz, yeni yeni başarıların da peşinden koşmak durumundayız. Özel sağlık sektörü 2002 öncesi dinamikleri ile 2002 sonrası özellikle Sayın Başbakanımızın sağlıkta Türkiye adına koyduğu vizyon sonrası çok farklı bir boyuta geçtik. 2000’da parası olanlar yalnız özel hastanelere, özel hekimlere ve özelden hizmet alabiliyordu ama 77 milyon insanımızın tamamına sağlığa hakkaniyetli ulaşım anlamında bütün sağlık sektörünü hizmet alabilme noktasına taşıma anlayışı bugün Türkiye’yi dünyada sağlık hizmetleri sunumunda yakaladığı başarı dolayısıyla örnek ülke noktasına taşıdı” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, “OECD ortalamalarına baktığımızda kişi başına harcadığımız para yaklaşık bin dolar civarında. Yine OECD ortalamalarına baktığımızda kişi başına düşen hekim sayısına göre onlara göre 3’te 1 oranında hemşiresi veya sağlık çalışanına da baktığımızda da 3’te 1 oranında. Yakaladığımız memnuniyet onların yüzde 75’i yakalayan ülke sayısı oralarda az ama biz bunu başardık” dedi. 

‘Sessiz devrim denilecek önemli başarılara imza attık’ diyen Bakan Müezzinoğlu, “Bunlardan bir tanesi yönetim ve siyasi iradenin güçlü olması. Diğeri ise hekim kadrosu, sabit çalışan kadrosu mesleğini severek, insanını severek ülkesine yaptığı hizmeti bir meslek borcu, bir insani sorumluluk, bir milli sorumluluk olarak görmesidir” şeklinde konuştu. 

Bakan Müezzinoğlu, “2004 yılında özel sektör 4,5 milyon muayene yaparken, bugün 67 milyon muayene yapıyor. 2004 yılında toplam muayenedeki oranı 3,6 iken, bugün toplam sağlık hizmeti sunumundaki muayedeki payını yüzde 17, 8’e yükseltti. Özel hastanelerdeki toplam yoğun bakım yatak sayısı Sağlık Bakanlığı’nda 2004 yılında bin 50 iken, bugün 11 bine yükseltmişiz. Yoğun bakım konusunda özel sektör neredeyse Sağlık Bakanlığı ile aynı oranda yatak sayısını yükseltebilmiş” dedi. 

Sağlık Bakanlığı olarak özel sektörün önüne geçen hastaneler yaptıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Teknolojiyi daha ileriye, fiziki mekanları, konforlu odaları yapıyoruz. İnşallah şehir hastaneleri ile bunu çok daha iyi boyutlara taşıyacağız. Sağlık Bakanlığı olarak fiilen inşaatı devam eden önümüzdeki bir yılda yüzde 50’si, diğer bir yılda da diğer yüzde 50’sinin tamamlanacağı yatak sayımız 32 bin yatak kapasitesi önümüzdeki bir yılda, diğer yarısı da 2016 yılı sonu itibari ile hizmete girecek” diye konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim