• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Kulak ağrısı tatil keyfinizi bölmesin

Kulak ağrısı tatil keyfinizi bölmesin
Yaz aylarında sıklıkla rastlanan kulak ağrısının tatil keyfini bölmemesi için dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Neredeyse bütün kış denize girebilmenin, güneşlenebilmenin hayalini kuruluyor. Ancak büyük bir hevesle beklediğimiz yaz tatilimizi bazen hiç beklenmedik rahatsızlıklar nedeniyle erken bitmek zorunda kalınabiliyor.

Kulak ağrısının yaz aylarında sıklıkla rastlanan ve tatil keyfini kaçıran bir rahatsızlık olduğunu belirten Özel Medline Aydın Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. A. Turgay Süzen, konuyla ilgili bilgilendirdi.

Yaz tatilinde serinlemek amacıyla girilen havuzların temizliğinden emin olunması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. A. Turgay Süzen: "Yazın sıcak günlerinde havuzda serinleyip, tatilin tadını çıkartırken yaşanabilecek en kötü şey, bu keyfin ansızın bitmesidir. Özelikle yeterince temiz olmayan havuzlardan kaynaklanan kulak ağrıları da tatilin acil serviste sonlanmasına neden olabilir. Oldukça şiddetli bir kulak ağrısına neden olan dış kulak yolu enfeksiyonu; havuz, deniz ve duşta kulağa su kaçması nedeniyle ortaya çıkabilir. Yaz aylarında artış gösteren ve tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen rahatsızlığın sık görülmesinin en önemli nedeni; temizliğinden emin olunmayan havuz sularıdır. Dış kulak iltihabının belirtileri; şiddetli kulak ağrısı, akıntı ve tıkanıklıktır. Dış kulak yolu iltihabında görülen ağrı yüksek direnç gösterir. Bazı hastalarda ağrı, kişinin ağzını açıp kapatmasına bile engel olabilecek kadar şiddetlidir. Havuz kullanımının yanı sıra, kulakta buşon (kir) birikimi olması, kulak kaşıntısı ve buna bağlı olarak kişinin eline geçirdiği herhangi bir cisimle kulağını kaşıması da hastalığın ortaya çıkışını kolaylaştırır. Daha önce dış kulak iltihabı yaşamış kişiler, tatilde beklenmedik bir rahatsızlık ile karşılaşmamak için muayene olmalıdırlar. Bu sayede varsa kulaktaki kir temizlenir, kulak yolunda egzama olması halinde birtakım losyon ve pomatlarla bu sorun giderilir ya da kaşıntı azaltılır" dedi.

"RASTGELE DAMLA KULLANMAYIN"

Kulak sağlığı konusunda uyarılarda bulunan Dr. Süzen, "Genellikle kişiler tatildeyken doktora gitmek yerine gelişi güzel bir damla ile tedavi olmak isterler. Ancak doktor denetiminde alınmayan birtakım kulak damlaları iç kulağa zarar vererek, işitmeyi azaltır. Bu nedenle hastalığın tam olarak teşhisi konmadan ilaç kullanılmamalıdır. Tanı konulması son derece kolay bir rahatsızlık olan dış kulak yolu enfeksiyonu, tedavi edilmediği takdirde kronikleşerek sık akut atakların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle şeker hastalığı veya bağışıklık sistemi bozukluğu olan hastalar, dış kulak yolu enfeksiyonu tedavisini kesinlikle ihmal etmemelidir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10344 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim