• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Kürtaj Fiyatları Üzerinde Belirleyici Olan Faktörler

Kürtaj Fiyatları Üzerinde Belirleyici Olan Faktörler
İstenmeyen veya zorunlu gebeliğin sonlandırılması anlamı taşıyan kürtaj, yasal olarak gebeliğin 10. Haftasına kadar gerçekleştirilebilmektedir.

Daha büyük gebeliklerde ise kürtaj sağlık problemlerinden ötürü zorunlu bir hal alabilmektedir. Bu gibi durumlar kürtajın olası risklerini ve zorluk derecesini de belirlemekte ve buna bağlı olarak kürtaj fiyatları üzerinde de rol oynamaktadır.

Kürtaj fiyatları;

  • İşlemi uygulayacak olan doktorun tecrübesine,
  • Ameliyathanenin ekipman kalitesine,
  • Gebeliğin haftasına
  • Kadının genel sağlık durumuna

Bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu faktörlerin her biri kürtaj işleminin riskleri üzerinde doğrudan rol oynamaktadır. Bu nedenle fiyatın arması ya da gizlilik gibi endişelerle kesinlikle ihmal edilmemelidirler. Bu şartları sağlamaktan uzak olan merkezlerden mutlaka kaçınılmalıdır.

Kürtaj aslında oldukça basit bir uygulamadır. Genel anestezi altında ortalama 10 – 15 dakika içinde tamamlanan bir işlemdir. Kürtajda olası en büyük risk faktörü enfeksiyondur. Bu nedenle kürtaj, tecrübeli doktorlar tarafından steril koşulları sağlayan ameliyathane ortamında gerçekleştirilmelidir.

Kürtaj fiyatları 2019’da olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yine bu faktörler esas alınarak belirlenecektir. Muayene olunmadan net bir kürtaj fiyatı alınması ise hem mümkün hem de doğru olmamaktadır.

Kızlık Zarı Dikilebilir Mi?

Kadın doğum uzmanlarının sık karşılaştığı sorulardan biri ise kızlık zarının onarılıp, onarılamayacağı üzerinedir. Kızlık zarına yüklenen toplumsal anlamdan ötürü bazı kadınlar kızlık zarı onarımına baş vurmaktadırlar.

Kızlık zarı bir kez yırtıldığında kendi kendine düzelen bir yapıda değildir. Ancak kızlık zarı dikimi ameliyatı ile onarılabilmektedir. Kızlık zarı dikimi geçici ve kalıcı olmak üzere iki yöntem ile uygulanabilmektedir.

Geçici kızlık zarı dikiminde, kızlık zarının olduğu bölgeye geçici olarak iplikler yerleştirilir. Bu iplikler ancak 3 – 4 gün için dayanabilirler. Bu nedenle adı geçici kızlık zarı dikimidir. Cinsel ilişkiye girilmeden kısa bir süre önce (3 – 4 gün) yapılmalıdır.

Kalıcı kızlık zarı dikiminde ise işlemin ne zaman yapıldığının bir önemi yoktur. Flep olarak da adlandırılan bu yöntemde kızlık zarının yerine yeni bir doku kaldırılarak dikilir ve yeni oluşturulan bu yapı ancak yeniden bir cinsel birliktelik ne zaman yaşanırsa o zaman yırtılmaktadır.  Bu süre 5 ay da olabilir , 5 veya 10 yıl da olabilmektedir.

Opr. Dr. Ayşe Darama

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim