• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Kürtaj Hakkında Genel Bilgiler

Kürtaj Hakkında Genel Bilgiler
Kürtaj yaptırmak isteyenler, gerekli koşulları taşıdıkları ve yasal süreci tamamladıkları sürece güvenli bir şekilde bu operasyonu yaptırabilirler.

Kürtaj genellikle istenmeyen gebeliklerde ve riskli gebeliklerde yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 5- 10 dakika süren operasyon, genellikle lokal anestezi altında yapılmaktadır. Operasyon sonrasında ise hafif ağrılar olabilmektedir. Kürtaj, jinekolojik muayene sonrasında netleşmektedir. Öncelikle istenmeyen gebeliklerde 10 haftadan fazla olmaması gerekmektedir. Riskli gebeliklerde ise doktor raporuyla 10 haftayı geçen gebeliklerde bu operasyon yapılabilmektedir. Türkiye de en fazla kürtajın yapıldığı il İstanbul’dur sırasıyla Ankara ve İzmir Kürtaj yaptıran illerin başında gelmektedir.

Kürtaj Operasyonu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadın doğum  doktorları hastaları operasyon sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmektedir. Hastalar için özellikle operasyon sonrası 10 gün riskli bir dönemdir. Enfeksiyon riski yüksek olduğu için hastalar bu süreçte cinsel ilişkiye girmemelidir. Duş yaparken de mutlaka ayakta duş yapılmalıdır. Genital bölge sabun ya da şampuanla yıkanmamalıdır.

Hastalar bir sonraki âdetini ise yaklaşık olarak kürtajdan 40 gün sonra görmektedirler. Şikâyetleri olan hastalar, operasyon sonrasında yine sitemiz doktorları ile görüşebilirler.

Kürtaj Operasyonu Fiyatları

Kürtaj operasyonu pahalı olmayan bir operasyondur. Bununla birlikte hastaların gerekli yasal süreçleri de takip etmeleri gerekmektedir. Öncelikle 10 haftayı geçen gebeliklerde ( herhangi bir risk olmadıkça) kürtaj yapılamaz. Bununla birlikte hastanın rızasının olması şarttır. Kadının kendisinin kürtajı yaptırmayı istemesi gerekir. Aynı zamanda evli olan kişilerin yazılı olarak eşlerinin rızalarını almaları gerekmektedir. Bu süreçler tamamlanmadıkça kürtaj operasyonun yapılması mümkün değildir.

İzmir Tüp Bebek işlemlerinin de oldukça fazla uygulandığı bir şehir olduğu için bu şehirde özellikle kadın doğum doktorlarının oldukça fazla mesai yaptığı bilinmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi mevzusu ise başka bir genital estetik çeşididir. Geçici kızlık zarı dikimi ve kalıcı kızlık zarı dikimi olarak iki farklı şekilde uygulanan işlemlerin en fazla uygulandığı il İstanbul’dur. Özellikle doğu illerinde bu işem sıklıkla gerçekleştirilir doğu illerinden sonra yine Ankara ve İzmir Kızlık Zarı dikiminin en fazla yapıldığı iller arasına girmektedir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6635 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim