• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kurum hekimliklerinde, belediye polikliniklerinde, huzurevi polikliniklerinde ve medikososyal polikliniklerinde e-reçete uygulaması-31.07.2018

Kurum hekimliklerinde, belediye polikliniklerinde, huzurevi polikliniklerinde ve medikososyal polikliniklerinde e-reçete uygulaması-31.07.2018
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Kurum hekimliklerinde, belediye polikliniklerinde, huzurevi polikliniklerinde ve medikososyal polikliniklerinde e-reçete uygulaması hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

27/07/2018

KURUM HEKİMLİKLERİNDE, BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNDE, HUZUREVİ POLİKLİNİKLERİNDE VE MEDİKOSOSYAL POLİKLİNİKLERİNDE E-REÇETE UYGULAMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Bilindiği üzere 20.07.2018 tarihinde Kurumumuz internet sayfasında yayımlamış olduğumuz duyuru ile 01.10.2018 tarihinden itibaren diğer 1. basamak sağlık hizmet sunucularında da (Kurum hekimlikleri, Belediye poliklinikleri, Huzurevi poliklinikleri ve Medikososyal poliklinikleri) “Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına geçileceği ve bu nedenle bahse konu sağlık hizmeti sunucularınca e-reçete altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiği belirtilmiştir.

“Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulaması için https://medeczane.sgk.gov.tr doktor adresinden “SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ”ni alan ve “Güvenli Elektronik İmza” yı temin eden hekimlerin Kurumumuz tarafından oluşturulan tesis koduna tanımlanabilmesi için;

- Adı-Soyadı,

- T.C. Kimlik Numarası,

- Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankasına kayıtlı mezuniyet tescil numarasını,

- Hekimlerin kullandıkları kişisel e-posta adreslerini,

- Çalıştığı kurumdan görevlendirme yazısını,

içeren bilgi ve belgelerin,

öncelikle [email protected] adresine elektronik posta olarak iletilmesi, daha sonra aynı evrakların fiziki olarak “SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sağlık Yazılımları Daire Başkanlığı” adresine (Kent-Koop Mahallesi 1867. Cadde No:2 Batıkent/ANKARA) gönderilmesi gerekmektedir.

Hekim kayıtları yapıldıktan sonra hekim ayrılış ve yeni hekim başlangıçlarının da aynı yöntemle 1 iş günü içinde elektronik posta ve yazı ile Kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir.

“Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına sorunsuz olarak geçilebilmesi ve mağduriyetlerin oluşmaması için ilgili kurumlarca gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmaların tamamlanması gerekmektedir. Çalışmalarını tamamlayan sağlık hizmet sunucularına 01.10.2018 tarihini beklemeden “Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına geçebilmelerine olanak sağlanmıştır.

İlgililere önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim