• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Onkoloji Hastalarına Yoga Desteği

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Onkoloji Hastalarına Yoga Desteği
Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu öncülüğünde, Spor Antrenörü Alya Cankurtaran tarafından onkoloji tedavisi gören hastalara ilk kez uygulanan Mindfulness Nefes Egzersizi gerçekleştirildi.

Mindfullnes nefes egzersizi hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya Gençlik İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Spor Antrenörü Alya Cankutaran, "Bilinçli farkındalık, modern hayatın getirdiği koşuşturma, stres ve karmaşıklığın içinde kaybolmadan, geçmişi ve geleceği düşünmeden, zihnen ve bedenen şimdiki zamanın içerisine dahil olmayı sağlayan mindfulness faydaları sayesinde kişilere daha bilinçli kararlar verme ve anda olup bitenleri daha net görebilme imkanı sağlıyor. Gittikçe zayıflayan zihin vücut bağlantısını yeniden kurmak ve vücudumuzun bizimle kurduğu sessiz iletişimi güçlendirmek amacı ile yapılan nefes egzersizleri ile kişi geçmişinden getirdiği olumsuz duyguların içine hapsolmuyor ya da geleceğin kaygısını üzerinde taşımıyor. Yalnızca şu an yaşanan olayları yargısızca izleyerek bilinç sahibi oluyor. Duygu düşüncelerimizi tarafsızca yargılamadan nazik bir şekilde gözlemleye bilmemize yardımcı oluyor" dedi.

"Hastanede müzik terapisinden sonra yogo terapisi"

Hastaların en iyi şekilde tedavi alması için, hastanede müzik terapisinden sonra yogo terapisine öncülük eden Prof. Dr. Mehmet Aliustaoğlu, "Yapılan bütün tetkiklerden sonra doktorun "kanser" kelimesini söylediğini duymak dahi hasta üzerinde derin bir etkiye yol açabilir. Kanser teşhisi, fiziksel sağlığı, zihinsel sağlığı ve hastanın sevdikleriyle ilişkileri etkileyebilecek uzun bir yolculuğu başlatır. Kemoterapi ve bazen de radyoterapi gibi uzun ve sabır gerektiren tedavi süreçleri ile atlatılmaya çalışılır. İşte bu noktada tüm güçler bedenin iyiliği için çalışırken, zihin ve duyguların verdiği savaş, göz ardı edilebilir. Bunların farkında olarak, vücudun iletişim sistemi olan nefes ve egzersizlerinin hastalığın farklı evrelerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Yoga, genel olarak kanser hastalarında kanser ve kansere bağlı şikayetlerin azaltılmasında yarar sağlayan, yaşam kalitesini artıran güvenli bir uygulamadır. Ancak her yoga tekniği her hasta için uygun değildir. Bazı zorlayıcı teknikler, bazı hastalar için ciddi sakıncalar doğurabilir. Mutlaka hekim bilgisi olması gerekmektedir. Buradan desteklerini esirgemeyen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin'e, Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Ünkoç'a, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Serkan Telli ve bizleri kırmayıp hastane ortamında bu olayı gerçekleştiren Antrenör Alya Cankurtaran'a, ayrıca ekibime teşekkür ediyorum" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim