• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kuzey Marmara’ya Helikopter İndi, Gören Dönüp Bir Daha Baktı

Kuzey Marmara’ya Helikopter İndi, Gören Dönüp Bir Daha Baktı
Sağlık Bakanlığı, 9 günlük Kurban Bayramı süresince tüm tedbirlerini aldı.

Sağlık Bakanlığı, 9 günlük Kurban Bayramı süresince tüm tedbirlerini aldı. Türkiye genelinde acil sağlık hizmetlerinin devamlılığı için her gün helikopter, 3 bin 287 ambulans ve 19 bin 83 acil sağlık hizmeti personeli ile birlikte 171 UMKE aracı ve 855 UMKE personeli görev başında olacak. Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişinde konuşlanan helikopterle de vatandaşlara daha hızlı sağlık hizmeti verilecek.

Bayram tatilinde herhangi bir kaza durumunda yaralılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde çevre yolu bağlantı noktalarında helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE timi ve motorize ekipler konuşlandı. Her gün 3 bin 287 ambulans ve 19 bin 83 acil sağlık hizmeti personeli ile birlikte 171 UMKE aracı ve 855 UMKE personeli görev yapacak. Jandarma ve polis ekipleri de trafiğin aksamaması ve herhangi bir kaza durumunda anında müdahale edecek.

Çalışmalar başladı

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişi Dilovası bağlantı yolunda konuşlanan ekip, bayram tatiline saatler kala çalışmalarına başladı. Kuzey Marmara Otoyolu'nda 12 sağlık personeli, helikopter ambulansı, acil yardım ambulansı, motorize ambulans, UMKE medikal aracı, UMKE atak aracı 7/24 görev yapıyor.

"Amacımız oluşabilecek olumsuz olaylara en hızlı şekilde müdahale etmek"

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Nurgül Çiğdem, "Bayramda artan trafik yoğunluğu sebebiyle oluşabilecek trafik kazalarına anında müdahale edebilmek için biz Kuzey Marmara Otoyolu'nda konuşlandık. Bütün ekiplerimizle görev yerindeyiz. Bir hava aracımız, 112 kara ambulansımız, motorize ekibimiz aynı zamanda UMKE aracımız ve UMKE atak aracımız bölgede olacak. Amacımız oluşabilecek olumsuz olaylara en hızlı şekilde müdahale etmek" dedi.

"Vatandaşlarım emniyet şeritlerini kullanmamalarını istiyoruz"

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yılmaz Aydın ise "Çalışmalarımıza UMKE olarak destek vereceğiz. Bayramda yaşanacak sıkıntılarda anında müdahale edebilmek için buradayız. Vatandaşlarımıza kazasız belasız bir bayram diliyoruz. Vatandaşlar trafik ekiplerinin uyarılarına dikkat etsinler. Emniyet şeridi kazaya ulaşabilmek için çok önemli. Vatandaşlarım emniyet şeritlerini kullanmamalarını istiyoruz. Dinlenerek yola devam etsinler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim