• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Genital bölgede yapılan estetik operasyona verilen isim olan labioplasti günümüzde oldukça fazla tercih edilen ameliyatlardan biridir.

Bu operasyonda vajinal bölgede düzeltme işlemi yapılmaktadır. Vajinal bölgede oluşan deformasyon ya da sarkmalar operasyonla daha estetik bir görünüm kazanmaktadır.

Kimlere Labioplasti Ameliyatı Yapılır?

Vajina iç dudaklarında deformasyon, sarkma oluşan ya da vajinasında asimetri olmayan ve bu durumdan rahatsız olan tüm kadınlar bu operasyon için doktora başvurabilir. Böyle bir durumdan şikayetçi iseniz bu operasyonu doktorunuzdan talep edebilirsiniz ancak doktorunuzun bu operasyon için uygun olup olmadığına karar vermesi gereklidir. Vajina bölgesinde oluşan bu durum kadınların cinsel yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu operasyon bakire olan bayanlarda da yapılabilmektedir. Ancak bu operasyon için 18 yaşını doldurmak gereklidir. Çünkü 18 yaşına kadar kadınların labiumları gelişimleri devam etmektedir.

Vajina Deformasyon Sebepleri Nelerdir?

Vajinada oluşan deformasyon pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Vajinal deformasyonun sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Normal doğum yapma ve birden fazla doğum yapma,

2. Kilo değişimleri,

3. Geçirilen kazalar,

4. Cinsel yaşam sebepli vajinanın aşırı zorlanması,

5. Menopoz döneminde gerçekleşen hormonsal değişimler,

6. Vajinada görülen ciddi enfeksiyon ya da tümör oluşumları.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Labiplasti ameliyatı estetik bir operasyondur ve hastanın özel istediği olmadığı sürece lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Eğer hasta korkuyorsa ve doktoru bir sakınca görmezse genel anestezi altında da ameliyat yapılabilmektedir. Operasyon süresi genel olarak yarım saattir. Operasyonda vajina iç dudakları normal boyuta gelene kadar keserek küçültme işlemi yapılmaktadır. Bu operasyonda küçültme işlemi neşterle ya da lazerle yapılabilmektedir.

Ameliyat estetik cerrah tarafından gerçekleştirilir. Operasyonun sonunda atılan dikişler kendinden eriyen bir özellik taşımaktadır. Böylece operasyon sonrası dikiş aldırma problemi de ortadan kalkmış olmaktadır. Operasyon sonrasında pansuman işlemi yapılmaz ancak vajina iç dudakları antibiyotikli pomat kullanılarak temizlenir. Operasyon sonrası oluşabilecek ağrı için ağrı kesici kullanılır. Gerektiğinde doktor antibiyotik tedavisi de uygulamaktadır.

Ameliyat Sonrasında Oluşabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Her operasyon sonrasında komplikasyon oluşması muhtemeldir. Vajina deformasyonlarını düzeltmek amacıyla yapılan operasyonlardan sonra oluşması muhtemel komplikasyonlar şu şekildedir:

1. Ameliyat sonrasında hijyene dikkat edilmediği durumlarda enfeksiyon oluşma riski bulunmaktadır.

2. Vajinada his kaybı ya da ağrı oluşabilir.

3. Vajina iç dudak dokusunda iz kalabilir.

4. Ameliyat anestezi altında gerçekleştiği için anestezi sonrası hassasiyetler oluşabilir.

5. Damarlarda kan pıhtılaşma sorunu oluşabilir.

Ankara labioplasti doktorları için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9701 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim