• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Labioplasti cinsel hazzı etkiler mi?

Labioplasti cinsel hazzı etkiler mi?
Kadın dış genital bölgesinde, vulvada vajina girişini saran küçük dudakların (Labio Minora) sarkması, simetrisini kaybetmesi, esnekliğinin bozulması gibi durumlarda kadınlar iç dudak estetiği amacıyla başvurmaktalar.

İç dudak estetiği, iç dudakların küçültülmesi, simetrisinin sağlanması için yapılan operasyonu genel olarak labioplasti olarak adlandırıyoruz. Son yıllarda çok sayıda kadın kendi vücut farkındalığının artması ve internetin yaygın kullanımı ile bilgi ve iletişime ulaşılabilirlik nedeniyle bu operasyona oldukça artmış bir taleple karşı karşıya kalıyoruz.

Normalden büyük sarkmış iç dudaklar hem estetik bir mutsuzluk oluştururken hem de kadının hayat konforunu ve sağlığını olumsuz etkilemekte.

Doğuştan gelen yapısal anormalliklerin yanında çok sayıda travmatik doğum öyküsü, hızlı kilo alıp verme gibi iç dudaklarda sarkmalara, kırışıklıklara ve asimetrilere yol açıyor.

Labioplasti operasyonu ile kadınlar hem hayat konforunu hem de cinsel açıdan öz güvenlerini yeniden kazanıyorlar. Bu operasyonu olacak hastaların en sık sorduğu sorulardan biri cinsel hayatını kötü yönde etkiler mi?

Labioplasti estetik ameliyatları içinde en çok tercih edilen operasyondur. Güzel bir dış genital estetiğine kavuşan kadınlarda ilişki esnasında öz güven odaklanmayı, buna bağlı olarak uyarılmayı ve orgazmı artırmaktadır.

Bu operasyon esnasında his kaybı olur mu? sorusunun tek bir yanıtı vardır; hayır olmaz. Ayrıca bazı hastalarda klitoris üzerindeki doku çok büyük ve sarkık olmakta, klitoral hüdoplasti operasyonu labioplastiye eklendiğinde hastanın haz alması artmaktadır. Klitoris kadının cinsel haz organı olduğu için his kaybı olmasın diye klitorise direk müdahale yapmıyoruz.

Labioplasti operasyonu bakirelere de uygulanan bir operasyondur. Çünkü kızlık zarı vajinanın içinde yer alırken labialar vajinanın dışında yer alır. Kızlık zarı, ameliyat sahası bölgesinde değildir, dolayısı ile kızlık zarının bozulması mümkün değildir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9397 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim