• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 25 °C

Labioplasti Nedir? Hangi Sorunlara Çare Olur?

Labioplasti Nedir? Hangi Sorunlara Çare Olur?
Labioplasti, kadınlarda var olan vajinanın iç dudakları ya da dış dudak adı verilen labianın cerrahi yöntemler ile tedavi edilmesidir.

 

Labioplasti, kadınlarda var olan vajinanın iç dudakları ya da dış dudak adı verilen labianın cerrahi yöntemler ile tedavi edilmesidir. Labium adındaki iç dudaklar kıl dokusu içermez ve sinir uçları nemli yapıdadır. İç dudaklar 2 tane bulunur ve dış dudaklar, iç dudakları içerisine alır. İç dudaklar, dış dudakların altında oldukları için uzaktan bakıldığı anda kesinlikle görülmez. Bu yazımızda labioplasti Ankara hakkında bilgi verdik.

Labioplasti Neden Uygulanır?

İç dudakların büyümesi, tedavi sonrası düzelmeyen vajina, cinsel ilişki sırasında oluşan ağrılar, rahat hareket edememe gibi durumlar labioplasti adıyla tanımlanır. Normal büyüklüğe sahip olan iç dudaklar, kişinin birden çok doğum yapması, doğum esnasında oluşacak travmalar, menopoz ile birlikte eski hormon yapısındaki değişiklikler, kiloda oluşan değişiklikler gibi nedenlerle sarkma gösterir.

Bu sebeple dış dudaklar iç dudakları saramayıp, kapatamaz konuma gelir. Hiç doğum gerçekleştirmemiş kadınlarda bu sarkmalar yaşın ilerlemesi ile kendini gösterir. Bazı kadınlarda da bu sorun genler yoluyla taşınmış olabilir.

Böyle oluşan durumlarda kişilerde görüntü bozuklukları oluşur ve kişi bunu kabul edemez. Hoş olmayan bu durum ile karşı karşıya kalan kişilerde özgüven kaybı, kendini beğenmeme, kendini değersiz hissetme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Giyilen giysiler, bikiniler ve dar kıyafetler giyilemez hale gelir. Bu durum insanın canını sıkar niteliğe sahiptir.

Labioplasti Nerede ve Nasıl Uygulanır?

Bu konuda uzman doktorlar tarafından ve hastane ortamında yapılmalıdır. Ortamın kesinlikle temiz bir ortam olması gerekmektedir. Hastalığın belirtilerini taşımanız halinde doktorunuz anestezi yardımı ile 30-60 dakika sürebilen cerrahi işlem gerçekleştirir. Cerrahi işlem sırasında kişi herhangi bir ağrı hissetmez. Uzman doktor tarafından bu ameliyat rahatlıkla gerçekleştirilmektedir. Bu işlemden sonra kişi tekrar normal ya da sezaryen doğum yapabilir. Ameliyat sonrasında herhangi bir sarkma gözükmez. İşlemler 18 yaştan büyük kişilere uygulanır.

Labioplasti Operasyonu Sonrası Neler Olur?

Labioplasti sonrası görülecek şeyleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Ameliyat sonrası kanama, dokuda oluşan hasarlar, enfeksiyon kapmaları görülebilir. Bu nedenle her yerde bu operasyon yapılmamalı. Kesinlikle ortamın temiz olduğundan emin olunması gerekir.

  • Yapılan dikiş sonrası ağrı ve acılar oluşabilir.
  • Normal hayatınıza dönmeniz 2 ile 5 gün arası değişebilir.
  • Bu bölgede kan dokularının fazla olması sebebiyle yara hızlıca iyileşir.
  • Ameliyat bölgesinde şişlik ve kızarıklık oluşabilir. Bu gibi durumlarda hekime başvurulması gerekir.

Yukarıda maddeler halinde ameliyat sonrası oluşabilecek durumlar listelenmiştir.

Labioplasti Kimlere Uygulanır?

Sarkmalar görülen kişide ilerlemiş bir seviyede bulunan hastalık kesinlikle hemen tedavi edilmelidir. Cerrahi tedaviye engel olabilecek herhangi bir durumda hekim hastayı uyarır. Doğum sonrası oluşan sarkmalara cerrahi tedavi öncesi özgüvenlerini sağlayacak destekler verilebilir. Erişkin yaşa gelmiş her bireye bu tedavi rahatlıkla uzman doktorlar tarafından uygulanabilir.

Labioplasti fiyatları Ankara hakkında bilgi almak isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15408 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim